Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Tanıtım Anomaly-Z: Secret Files | SCP Konseptini Barındıran ilk Fivem Survival RP Paketi

exdf

?????????
FT Kullanıcı
Katılım
3 yıl 7 ay 15 gün
Mesajlar
231
Discord
ExDF#8035
Önsöz
Bu konu tanıtım amaçlıdır. Bir sunucu tanıtımı konusu değildir. Sunucu açma fikrinden vazgeçtim. Hobi olarak boş zamanlarda yaptığım paketin tanıtım konusudur. Paketi bitirdikten sonra projeyi birisine devredip kendi sunucusunu açmasını sağlamayı hedeflemekteyim.
Konsept:
Paketin konsepti SCP Vakfını konu alan bir evrende geçmektedir. Bu evrende sadece zombilerden ziyade farklı anomali varlıklarda bulunmaktadır. Bu anomaliler bir nesne de olabilir bir canlı da. Bazı anomaliler sizin yararınıza olacakken bazıları da hayatta kalmanızı oldukça zorlaştıracaktır. Konseptin detaylı açıklamaları ekteki gitbook linkinde mevcuttur
[wip]

Scriptler:
Paketimde herhangi bir leak script/map/model kullanımı mevcut değildir. Çoğu scripti kendim başına oturup 0'dan yazdım. Bazı gereken scriptleri ve 3d modelleride open source veya escrowlu olarak keymasterdan erişerek kullanmaktayım. Tüm özellikleri gösteremesemde başlıca bir kaç scripti sizlere göstermek istiyorum. Burdaki scriptler paketimin %20-30'unu kapsamaktadır.

1. Özellik
Sunucu içerisinde esc veya p tuşuna basarak mape erişim sağlayamazsınız sadece ayarlar menüsü açılır. Map'e erişim sağlayabilmek için oyun içerisinde "harita" isimli nesneyi elde etmeniz gerekmektedir. Harita itemini kullandıktan sonra elinize bir map objesi gelir ve haritaya baktığınız diğer oyuncular tarafından farkedilebilir.
Ayrıca harita tasarımımız kendimizce yeniden düzenlenmiştir.
1686830275016.png

2.Özellik
Envanter olarak core_inventory kullanmaktayım.
1686830994814.png

3. Özellik
Paketimde zombi kavramı yer almamaktadır, bunun yerine anomaly kavramını kullanmaktayım.
-----------------------------------------------------------
- İlk önce normal anomalylerden bahsetmek istiyorum. Normal anomaly canlıların bildiğimiz zombi kavramından bir farkı yok safe-zone bölgeleri haricinde her yerde spawn olabilirler. Normal zombilerin yanı sıra yerde sürünen zombi modelleri de mevcuttur.
-----------------------------------------------------------
İkinci anomaly tipimiz ise özel yetenekler barındıran canlılardır. Bu canlılara tek başınıza saldırmak kötü sonuçlar doğurabilir.


SCP-096(The Shy Guy):
Bu scp modeli mapin herhangi bir yerinde ağlayarak gezmektedir. (ağlama sesini senkron bir şekilde her oyuncu duyabilir). Bu scpye belli bir yakınlığa girdiğiniz takdirde oyununuz fps moduna geçecekdir. FPS moduna geçtikten sonra SCP-096 ile doğrudan göz teması kurmamalı veyahut yüzüne bakmamalısınız. ( Kamera açısında bu SCP nin yüzünü görürseniz birden ağlamayı bırakacak ve biriktirdiği öfke ile birlikte yüzünü gören kişilere saldıracaktır.) Bu sebeple oyuncular bakışlarını yere veyahut başka bir yöne çevirmelidir ve ona göre hareket etmelidir. (aslında silah ile kendisine aim alan kişilere öfkelenip saldırıyor biraz hikayesine göre bir anlatım yaptım :p)

1688569918838.png

SCP-173(Peanut):
Bu scp'yi 096'nın tam tersi olarak düşünmek yanlış olmaz. "Peanut" olarak da adlandırılır. Oyun içerisinde bu scp'nin bulunduğu bir ortama geçerseniz farklı bir scriptimiz de aktive olacaktır. Bahsi geçen scriptin özelliği: her 15 saniyede bir ekranınızda göz kırpma animasyonu olacak. Karakteriniz göz kırptığında ekranınızda 0.5 saniyelik bir siyahlık (göz kırpma efekti) olacak ekranınızın sağ üstünde bir dahaki göz kırpmaya kaç saniye kaldığını da görebileceksiniz. İsterseniz "Z" tuşuna basarak da daha erken göz kırpabilirsiniz.
Peki göz kırpma scripti neden önemli?: Bu scpye karşı göz takibi kurmadığınız sürece scp harekete geçmektedir. Script senkron bir şekilde çalışmaktadır. Bunun anlamı siz SCP'ye bakmıyor iken başka bir oyuncu bu SCP'ye bakarsa SCP harekete geçmez. Bu şekilde bir takım çalışması gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumu karşılamadığınızda ise SCP-173 ona bakmadığınız süre zarfında size yaklaşacak ve boynunuzu kıracaktır.
1688569960628.png

SCP-049(Veba Doktoru):
Bu scp "Veba Doktoru" olarak da adlandırılmaktadır. Diğer scp modellerine nazaran gücü biraz daha geri planda kalmaktadır. Bu scp'nin 2 adet özelliği vardır.
1.Özelliği : Her 10 saniyede 1 yanında 1 tane zombi spawnlar (max 3 zombi spawnlayabilir).
2.Özelliği: Bu scp size hasar vurmayı başarırsa kanınıza bir zehir enjekte edilir. Zamanla canınız yavaş yavaş azalır ve ölürsünüz. Bu zehir toplamda 300 hasar bırakmaktadır. Ölmemek için ağrı kesici içebilirsiniz. Zehir etkisinden direkt kurtulmak istiyor iseniz. SCP-500 adlı hapı kullanarak üstünüzdeki olumsuz etkilerden kurtulabilirsiniz.
1688569887230.png
şuanlık 3 model üzerinden özel yetenekler kodlayabildim. Aktif olarak SCP-106 üzerinde de çalışmaktayım.

4. Özellik:
Sunucu içerisinde yaptığınız her eylemde etrafa belirli bir ses yayarsınız. Bu ses anomaly varlıkların dikkatini çekebilmektedir. Bu yüzden gerektiği yerde sessiz olmalı ve soğukkanlı bir şekilde hareket etmelisiniz.
Etrafa yaydığınız sesi mini-map üzerinden kendi blipinizin etrafında çıkan kırmızı radius ile takip edebilirsiniz.
Etrafa ses yayan eylemler:
-Koşmak
-Tekme,yumruk vb atmak.
-Silah kullanmak.
-Araç motorunu çalıştırmak.
-Konra/siren çalmak.
-Voice chat kullanmak
-Araba ile bir yerlere çarpmak.
1686832302949.png

5. Özellik
Bu yaptığım pakette belirli hastalıklar mevcuttur.(akciğer iltihabı, enfeksiyon vb.)
Hasta olduğunuzda bir bildirim alırsınız. Hastalık türünüze göre gerçekleşen animasyon tipi değişmektedir. Örn; Akciğer iltihabı geçirdiğinizde öksürürken ağzınızdan partiküller çıkmaktadır.
Bu hastalıkları çeşitli yollardan kapabilirsiniz. Bu yollar;
-Bazı prop modellerini lootlarken (örn; çöp kutuları)
-Zombi lootlarken.
-Eğer bir kişi hasta olduysa ve çevresindeki kişilere doğru öksürük vasıtasıyla partikülleri yayarsa, o kişiler de hastalanabilir.

6.Özellik
Bu paket içerisinde tarımcılığı ön planda tutmak istedim. Çünkü apokaliptik bir evrende gıda ihtiyacı en önemli unsurlardan birisi olacaktır. Bu nedenle sunucuda 3 aşamalı tarımcılık mesleği mevcuttur.
Çeşitli meyve ve sebzeleri 3 aşamalı şekilde yetiştirebilirsiniz.
1)Tohum ek
2)Tohumu sula
3) Tohumun büyümesini bekle ve büyüdükten sonra hasılatı topla.
1686831871049.png
1686831880206.png
1686831894594.png
7.Özellik

1688569666321.gif
Acces Key Card'lar eklendi ve her rütbeye özel kart ataması yapıldı
Mevcut Kartlar
- O5 Kartı (Vakıf içerisinde bulunan ve diğer safe-zone bölgelerde dahil olmak üzere kilitli tüm kapıları açabilir)
- Bölge Yöneticisi kartı (Vakıf içerisinde bulunan ve diğer safe-zone bölgelerde dahil olmak üzere Silah Cephanelikleri hariç tüm kapıları açabilir)
- Bölge Amiri Kartı (Mensup olduğu safe-zone bölgesindeki tüm kapıları açabilir)
- MTF Kartı - Versiyon Albay ( Vakıf ve safe-zone bölgelerindeki çoğu kapıyı açabilir.)
- MTF Kartı - Versiyon Er ( Yalnızca vakıf ve safe-zone bölgelerindeki giriş kapılarını açabilir)
- Baş Bilim Adamı Kartı (Vakıf içerisinde bulunan ve muhafaza edilen anomali canlıların muhafaza edildiği ve deneylerin yapıldığı odalara erişim sağlayabilir. En tehlikeli kabul görülen Keter sınıfı canlıların odasını da açabilir)
- Bilim Adamı Kartı ( Vakıf içerisinde bulunan ve muhafaza edilen anomali canlıların muhafaza edildiği odalara erişim sağlayabilir. Yalnıcza tehlikeli olmayan canlıların odasına erişimi vardır)
- Temizlikçi Kartı ( Sadece temel ve önemli görülmeyen kısımlara erişim sağlayabilir. Tuvalet, ofis odaları vb.)


Bu kart sistemi şuanlık mevcut bölgelerde çalışmaktadır. Bir map geliştiricisi ile anlaşmalı olarak human labs bölgesini SCP vakfına uygun olacak şekilde baştan aşağı yeniden yapıyoruz.

Tüm scriptleri tek bir konuda tanıtmak imkansız olurdu, bu sebeple paketi tanıtan bir video çekmeyi planlıyorum.
Scriptlerimi şuan yurtdışı sunucularında deniyorum. Betaya katılan bir kaç sunucu sayesinde olası çıkabilecek hataları çözmemiz kısa zaman alıyor.
Yarattığımız scp modelini kapsayan anomaly varlıklar şuan sorunsuz bir şekilde çalışmakta ve özelliklerini kullanabilmekteler. Öneriniz var ise imzamdaki discord sunucusuna katılarak ticket açabilir veyahut discord üzerinden"ExDF#8035" ekleyerek iletişim sağlayabilirsiniz. İyi forumlar :)
dipnot: ui tarafım zayıf olduğu için bu pakette daha çok yenilikçi özelliklerle öne çıkmaya çalıştım, bu sebeple fazla ui barındıran script göremezsiniz.



 
Son düzenleme:
Key card sistemi eklendi (konu içeriği düzenlendi, bu sisteme oradan göz gezdirebilirsiniz)
1688569712339.gif
 
Son düzenleme:
Ölü zombilerden target kullanarak üzerinizi kanla bulayabileceğiniz bir snippet ekledim.
Hızlı bir test etmek için animasyon veya görsel efekt eklemedim. Paketin içerisinde target kullanarak bu işlemi yaptığınızda kanla kaplanmış bir biçimde gözükeceksiniz ve bu işlem gerçekleşirken karakteriniz eylemde bulunacak.
Düzenlenecek hususlar
-Şuan yapmadım fakat düzenleyeceğim özellik: zıpladığında, koştuğunda veya yüksek ses çıkardığında zombilerin tekrardan hedefe saldırmasını sağlamak.
- Kanla bulandıktan sonra karakterin yıkanması gerekecek, aksi taktirde hastalık kapacak ( önceden yaptığım ex_infection hastalık scriptini tetikleyeceğim)
 
map güzelmişş
 
Zombi temalı rp sunucusu açmak isteyenler benimle iletişime geçebilir paket desteği sunmaktayım (source sağlamıyorum, source isteyecek olanlar için söyleyeyim. Paketi sizin istediğiniz şekilde düzenleyerek host erişimi vermeden sunucuyu aktif ediyorum.)
 
//
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
> Mini update
a) Loot sisteminde güncelleme yaptım
1-) Artık bazı propları araştırabilmeniz için bazı öğelere ihtiyacınız var
Örnek: Evlerde veya marketlerde bulunan Çelik bir kasayı açmak için "lockpick" itemini kullanabilirsiniz. Ya da çevresindeki propları lootlayarak bir "şifre kağıdı" öğesini şans eseri bulabilirseniz kasayı açıp lootlayabilirsiniz.
2-) Ormanlık bölgelerde hayvan popülasyonu arttırıldı; Hayvanları öldürdüğünüz taktirde target ile etini ve derisini elde edebilirsiniz ( üzerinizde kesici alet yok ise uyarı mesajı alırsınız ve hayvandan bu nesneleri elde edemezsiniz)

b) Envanter ağırlık sisteminde güncelleme yaptım
Fivemin kendi Forumda dolaşırken bir üyenin ağırlık sistemi paylaştığını gördüm ben de bir benzerini kendim yaptım.

Çantanızdaki öğelerin ağırlığına bağlı olarak karakterinizin koşu hızı yavaşlıyor ( staminanız da azalıyor koşu hızınız da azalıyor)

c) Envanterde combine özelliğinin kullanımını arttırdım ve basit ui'a sahip bir craft el kitabı oluşturdum
Core'un kendi özelliği olan combine özellğini mantık çerçevesinde bazı itemlere uyguladım.
Envanter üzerinden bir itemi diğer bir iteme sürükleyerek farklı bir ürün craftlıyabiliyorsunuz.
Örnek: Kağıt + kalem = harita
( zor yapılması gereken bazı nesneleri envanter craftı ile yapmayı tercih etmedim, bu gibi nesneler için topluluk bölgesine giderek çalışma masası üzerinden üretilmesi gerekmekte)
 
+
 
Son düzenleme:
Updateleri foruma atmayı unutmuştum güncelleme geçeyim:
+ Paketin abonelik sistemiyle satışı açıldı. Satın alan kişilere kendi keyimi sunuyorum. Mevcut paket slotu 2/3 ( şuanlık türkiyeye satmayı düşünmüyorum.)
+ +50 Add-On Silah eklendi
+ Paket türkçe dilinden tekrar ingilizce diline çevrildi
+ Stamina sistemi güncellendi.
+ Body Damage Sistemi eklendi

1700486684898.png

+ Base Build scripti eklendi.
1700486619245.png

+ Craft Menüsü yeniden düzenlendi
1700486577206.png


Humane Labs SCP evrenine göre yeniden dizayn edildi

1700487038178.png
1700487058046.png


Ufak bir video da çektim, videoda her şeyi göstermesemde bir göz atabilirsiniz.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!