Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

2084 RP - +300 Ev Soygunu - Gelişmiş İllegal Sistemi - Güncel Optimize Scriptler - İlgili Yönetim

  • Konbuyu başlatan 2084
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 276
  • Görüntüleme 25K
Sunucuda sıra olduğu zamanlar mağduriyet yaşanmaması için sıra scripti güncellenmiştir.
 
Bugün 21:00'da twitch üzerinden büyük güncelleme tanıtılacak
 
Yeni Moteller Hakkında - Eski herkesin kullandığı motelin yeri değiştirilmiştir ve tüm kiralar iptal edilmiştir. Yeni yerinden herkes istediği numarayı tekrar kiralayabilir. Herhangi bir eşya kaybı söz konusu değildir. - Eski motelin taşındığı yeni yerin üst kısmına çeşitli proplar eklendi. - Eski motelin bulunduğu bölgeye kapısından girebileceğiniz, role uygun şekilde motel odaları eklenmiştir. - Toplam 14 adet kiralanabilecek motel odası bulunmaktadır. - Buradan motel odası kiralamak için motel girişindeki yeşil dolar işareti bulunan yerden istediğiniz odanın anahtarını almanız yeterlidir. - Motel anahtarının fiyatı 1500$ dır. Anahtarı satın aldığınız anda odayı kiralamış olursunuz ve kiraladığınız odayı başkası kiralayamaz, anahtarların satıldığı yerden sizin motel odanızın anahtarı otomatik olarak silinir. - Moteli kiraladığınız andan itibaren anlık ödediğiniz 1500$ ücrete ek olarak her gün günün belli bir saatinde banka hesabınızdan otomatik olarak 1500$ çekilecektir. Bu otomatik ödemeyi yapmamak için motel kiralama noktasının hemen yakınındaki bölgeden Anahtarı Teslim Et diyerek kiranızı iptal edebilirsiniz. - Motel odası içerisindeki envanteri sadece o motel odasının anahtarına sahip kişi açabilir fakat kıyafet dolabına herkes erişebilir. - Motel odasının envanterine erişmek için o moteli kiralayan kişi olmanız gibi bir şart yoktur. Anahtara sahip olan herkes o motel anahtarına erişebilir. Yani anahtarınızı çaldırmamaya dikkat edin. Not: Bu motelde bulunan odalara koyacağınız eşyalar sizin adınıza değil koyduğunuz motel odasına kayıt edilir. Yani o motel odasının envanterine koyduğunuz eşyaları orada bırakmanız durumunda bir sonraki kiracı veya anahtarınızı alan başka biri görebilecek ve odadaki eşyaları alabilecektir. Bu konuda lütfen dikkatli olunuz!
 
Ev Satış Hakkında - Yayında da bahsettiğimiz gibi haritada istediğiniz yerden F3 menüde bulunan Ev Satın Al seçeneği ile ev satın alabileceksiniz. - Herhangi bir yerden ev alabilmeniz için banka hesabınızda en az 250k para bulunmak zorundadır. - Oyun içi ev satın alma mesajını attığınızda satın almak istediğiniz kordinat bilgileri ve telefon numaranız bize otomatik olarak iletilecektir. Satın almak istediğiniz konum incelendikten sonra sizlerle ev konusunda IC olarak rol ile iletişime geçilecektir. Sonrasında anlaşmanız durumunda sizin belirlediğiniz konumdaki evi satın alabileceksiniz. - Satın aldığınız evin iç mapi, sizin satın seçtiğiniz evin dış görüntüsüne göre bizler tarafından belirlenecektir. - Aşağıdaki haritada bazı bölgelerdeki evlerin minimum ve maksimum fiyat aralığı belirlenmiştir. Bu belirlenen bölgelerden ev almak istemeniz durumunda belirtilen min ve max değer aralığı üzerinden fiyatlandırma yapılacaktır. - Bu bölgelerin dışında seçeceğiniz evler için ücretlendirme herhangi bir aralık gözetmeksizin seçtiğiniz eve göre bizler tarafından belirlenecektir.
 
Çanta Hakkında - Çanta eşyası ve kişiye özel çanta envanteri eklendi. Ek olarak çantayı giydiğinizde F3 menünüzde "Çanta Renkleri" seçeneği eklenecektir. Buradan istediğiniz rengi seçebileceksiniz. Çanta konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta: Çanta eşyası envanterinizden herhangi bir şekilde silindiği an çanta envanteriniz sıfırlanır. Bu şekilde ayarlamamızın sebebi olası yaşanabilecek bug abuse durumlarını engellemektir. - Kişiyi soymak için ellerini kaldırmış haldeyken G bastığınızda üzerini arıyordunuz, buna ek olarak aynı şekilde elleri havadayken H tuşuna basarsanız kişinin üzerinde çanta eşyası bulunması durumunda (giyiyor olması şart değil) kişinin çanta envanterine erişebileceksiniz. - Eğer sizi soyan kişi (G) üzerinizdeki çantayı alırsa çanta envanterinizin sıfırlanacağını unutmayınız. Bu sebeple karşınızdaki kişiyi soyuyorsanız ve çantasına bakmak istiyorsanız bunu H tuşu ile yapın. Sadece rol olarak gerçekten çantayı boşaltmak istiyorsanız kişinin üzerindeki çanta eşyasını alın. - Çanta taşıma kapasitesi 10 slot ve 10kg dır.
 
LSPD ile İlgili Güncellemeler - Polis bildirimlerine ayrı ayrı blip eklendi ve bu blipler sol alttaki mini haritada yakın olmasalar bile görünecekler. Blip süreleri 1 dakikaya uzatıldı. - Araç kapıları zorlandığında hırsızlık ihbarı gitmesi kaldırıldı, sadece silahla npc yi araçtan indirdiklerinde ve araç kapısına lockpick yaptıklarında araç hırsızlığı ihbarı gidecek - Polis tableti eklendi. Tabletin kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi LSPD discordunda verilecektir.
 
F3 Menü Hakkında - /sapka vb. kıyafet komutları kaldırıldı hepsi F3 menü içerisine dahil edildi. - /sim komutu da aynı şekilde F3 e dahil edildi. - Menüye kendinize ait olmayan araçlar için kaydet ve kilitle seçenekleri eklendi. Sahibi olan araçlar kaydedilemeyecektir. - F9 taşıma menüsü ve /tasi komutu kaldırıldı, kucaklama ve sırtlama menüye eklendi. - Tüm meslek F6 menüleri F3 menüye taşındı. (Bu menüleri sadece o meslekteki kişiler görebilecek. Offduty de menüleri göremeyeceksiniz.) - Ev satın alma mesajı gönderme F3 menüye eklendi.
 
Yeni Balık Tutma Hakkında - Haritada yeri belirli olan balık tutma bölgesinde olta ve küçük balık yemi ile Küçük Balık tutabileceksiniz. Bu tuttuğunuz balıkları normal balıkları sattığınız yerde satabileceksiniz. Bu satıştan elde ettiğiniz gelirler hobi meslek kotanıza dahil edilecektir. Toplam 200 küçük balık ile o günkü hobi meslek kotanızı doldurabileceksiniz. - Balık tutma olayı zaten kolay olduğu için bu konuda ek bir açıklama yapmıyorum.
 
Çöplükler Hakkında - Çöplüklerle etkileşim F3 menüye taşındı, sadece çöpün yanındayken seçenek aktif olacak. (Bu şekilde çöp scriptinde çok ciddi optimizasyon sağlandı. Çöplüğün yanındayken 6.0 lara çıkan cpu kullanımı tüm durumlar için 0.01 e sabitlendi) - Çöp kutusu için ayrı, çöp konteyneri için ayrı icon aktif olacak ve çöplük envanteri isimleri değiştirildi. - Tüm çöp kovası probları etkileşime açıldı. Artık haritadaki tüm çöp kutularını kullanabilirsiniz. - Tüm meslek aşamalarına, motele ve galeriye çöplükler eklendi.
 
Soygunlar Hakkında - Merkez/Şube Banka soygunları ve banka aracı soygunu aktif edildi. - Soygunlar için gerekli eşyalar veya ayrıntılı bilgiler doc karakterler tarafından verilecektir.
 
Diğer Güncellemeler - Siyah banka ymapi eklendi. - Telsiz güncellendi. Artık çok daha fazla kanala giriş yapabileceksiniz ve telsizi kullandığınızda karakteriniz animasyon gerçekleştirecek. - Artık tamir kiti artık sadece motorunu ve tekerlerini tamir edecek, araç görüntüsü bozuk kalacak. Araç görüntüsünü de tamir ettirmek için mekaniğe gitmeniz gerekmektedir. - Mekanik tamir animasyonu geliştirildi. - NPC araçlarına silah doğrulttuğunuzda sürücü araçtan inecek ve NPC nin yanına gidip E bastığınızda aracın anahtarını alabileceksiniz. Eğer araç anahtarını almadan araca binerseniz aracı hareket ettiremeyeceksiniz. - Sol alttaki hudda artık oksijen barı kalan staminayı (koşarken yorulma olayı) gösterecek. - Birşey yenilip içildiğinde hudun geç güncellenmesi sorunu düzeltildi. Artık anlık olarak güncellenecek. - /etkilesimtussil komutu eklendi. Tuşa atanan animasyonu bu komutla silebileceksiniz. Örnek kullanım: "/etkilesimtussil numpad4" - Paintball ekledi. Haritadan yerini görebilir ve arkadaşlarınızla stres atmak/eğlenmek için buraya gidebilirsiniz. Paintball maçının başlatılabilmesi için en az 3 kişinin sıraya katılması gerekmektedir. - Envanteri açtığınızda sol yukarda isminizin yanında id leriniz de yazacaktır.
 
- Sunucuya her girişte indirme yapma problemi çözüldü. - Polislerin özellikle atış ihbarlarının, spamlanması sorunu düzeltildi. - Yaşanan lag sorunlarıyla alakalı optimizasyon ayarlamaları yapıldı.
 
- Marketlerdeki ürünlerin resimlerinin görünmemesi sorunu düzeltildi. - Telefonun açılmama sorunu düzeltildi. - LSPD ve LSMS ekiplerinin GPS blipleri en üstte görünecek şekilde tekrar düzenlendi. - /do nun rengi daha açık bir renkle değiştirildi. - Rancho'ya oturma yerleri eklendi, mekanik içindeki liftler kaldırıldı.
 
- Mekaniklerin araç çekme ve flatbed işlemlerine animasyon eklendi.
 
- Mekaniğin araç tamir ederken bazen aracın altında krikonun kalması sorunu üzerine düzenleme yapıldı.
- Galeri arkası 2. el araç satışına ek onay seçeneği eklendi.
 
- Kıyafet dükkanında kıyafet satın alırken kameranın gökyüzünde kalmasından dolayı kamera serbest hale getirildi.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!