Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

SaintsV - MiddleRP - NEW SEASON IS COMING

Toyguuuu

Üye
FT Kullanıcı
Katılım
1 yıl 3 ay 5 gün
Mesajlar
2
Biz Kimiz ? Sosyal rol ağırlıklı, pay2win'in yaşanmadığı sadece kaliteli rollerin olduğu bir topluluğuz. Diğer sunucularda yaşadığımız adminpower, taraf tutma, pay2win, yavru kedi korumalığı gibi sebeplerden bıktığımız için biz neden daha iyisini ve daha kalitelisini yapmıyoruz dedik. Bunları yaparken elimizden geldiğince daha çok rol dönebilmesi için olabildiğince farm'a dayalı bir sistem yapmadık. Rol çevirdiğiniz kadar para kazandığınız bir sistem yaptık. Admin rol pasları olabildiğince gunrp-lowrp den uzak, olabildiğince sosyal ve illegal ağırlıklı rol pasları atmaktayız. Her şeyin ''Donate'' sistemine bağlı olmadığı, isteyen herkesin her mekanda rol yapmasını amaçlayan, bu amacı sağlarken insanları farm'a itmeden rol yaparken kazandıran bir anlayış içerisinde hareket etmekteyiz.

Server Konsepti Nedir ?Server konseptimiz İllegal kurallar çerçevesinde Hard , genel kurallar içerisinde ise Middle olarak ilerlemekte. Rol seviyesini userlar belirlemekte. Kimi user sadece illegal bir eylemde Hard şekilde yaparken, kimi user illegali kurallar dışına çıkmadan Fun şekilde yapmakta. Kolluk kuvvetlerinin insanlar üzerinde korku hegemonyası oluşturmadan yapacakları sosyal roller ile saygı kazanmasını hedefleyen, sadece devriye atılarak üniforma giyilerek rol yapılmamasını, kendilerinin belirlemiş olduğu mesai saati kavramına uymalarını hedeflemekteyiz. Genel kurallarımızın olması gerektiği gibi yer yer Hard tabanlı, yer yer Fun ve Middle tabanlı olarak tekrardan revize etmiş bulunmaktayız. Bu bağlamlar içerisinde server'in genel yapısını Middle anlayışı ile oturtmuş durumdayız. İnsanların bireysel/ekip olarak Farm ile ömürlerini tüketmelerini istememekteyiz. İnsanların farm dışında sosyalleşerek para kazanmasını , çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenleyerek yetkili kadromuzdan IC/OOC yardım alarak IC içerisinde para kazanmalarını hedeflemiş bulunmaktayız.

Neden Bizi Tercih Etmelisiniz ?Kadromuz ve serverimiz rol kabiliyeti olmayan, günün büyük bir kısmında sindirilmiş olarak eve gelen, sanal magandacılık yapan ve bununla insanlar üzerinde hiyerarşi kurmak isteyen kişi/kişilerden oluşmamakta. Admin uyarı sistemimizde son derece katı ve objektif yaklaşmaktayız. Bir Game Staff, yetkisini kendi çıkarı için kullanırsa (Admin Power) uyarılmaksızın yetkisi alınacak. Her user'ın uyarı aldığı kanalda, kendisi etiketleyip uyarısı verildikten sonra eğer kendisi isterse Server içerisinde sadece user olarak kalabilmekte. Her user'ın CK hakkı yönetimde saklı bulunmakta. Her kafasına esen, burası benim hoodum, birom diyen bir kişi, rac10 keserek sizi CK'ya maruz bırakamaz. Neden mi ? Çünkü böyleleri serverımıza alınamaz. Server içerisinde Claim war / CK war gibi basite indirgenmiş kavramlar ve roller bulunmamakta. Eğer P2W (Pay To Win) yapmayı seven ve bununla hayatta kalan birisiyseniz kesinlikle serverımız sizin habitatınıza, yörenize, aşiretinize göre değildir. Aile açmak isten kişiler direkt olarak farklı konsepte sahip olan server'lara sevkedilmektedir. Server içerisinde; günümüz şartlarında sosyal statüye sahip bir aile açabilirsiniz. Bu bireyler sadece anne, baba, çocuklardan oluşmakta ve bir tag, claimli renk, ultra lüks malikaneler içerisinde masa toplantısı yapamaz. Anne baba rolü yapmanıza müsaade edilmektedir. Korumalar, tetikçiler, seri katiller, patronlardan oluşan aile kesinlikle yapılamaz. Server konsepti ve sabır sınırımız formalar giyerek, her vurduğunuz kişinin başında ağızdan salyalar akıtarak küfürler edilerek, kendini trash talk attığını zannedip ana avrat küfür eden insanların habitatına göre değildir. Server içerisinde buna sözlü uyarı da dahil olmak üzere sadece 3 adet uyarı sistemi yer almakta. Server içerisinde karakter gelişimleriniz doğrultusunda rol pasları alabilirsiniz. Günün stresinden uzaklaşarak eğlenebileceğiniz bir ortam yapmak istedik.

Yapamayacağımız Roller Nelerdir ?Bar10'culuk yapamazsınız. Hooduma sür birom, o bandana yöneticiye ait, bu mahalle benim, polis buraya giremez gibi şeyler ne yazık ki server konseptimize uymamaktadır. Kolluk kuvvetlerinin başına ne bir legal sorumlu ne bir yönetim üyesi geçemez. DOJ yapacak arkadaşlarımız kesinlikle Ankara Savcılığında çalışmadığını iyice kavramalı. Savcının BearCat'in yanında asılmış ve elinde M4 ile sağa sola baskına gitmediği bir ortama ve rol anlayışına sahibiz. History'e bağlı vagos, ballas, the families yapamamaktasınız. Bunun sebebi SS içerisinde oluşacak ortamda insanların custom olarak oluşum açıp kendilerince oluşturduğu hikayelerin arkasından ilerlemelerini istiyoruz. Daha önce belirtiğimiz gibi IC içerisinde sizlere Ck izni ile alakalı bir emote atamazlar. Her user'ın CK hakkı yönetim ekibinde saklı bulunmaktadır. CK atacağınız kişi/kişiler için ticket oluşturarak sebebini mantıklı şekilde açıklayıp yönetim kadrosunu ikna etmeniz gerekmekte. Eğer ticket içerisinde sevgilime baktı, sarktı, kaçırıp rehin alıp market soydu, ona küfür etti gibi sebeplerden CK atmak istediğinizi belirtirseniz tek bir cümle dahi yazmanıza fırsat verilmeden server'dan uzaklaştırılmış olursunuz. Özenti karakter, özenti oluşum kesinlikle açamazsınız. Bilindik yayıncıların karakterlerinin özelliklerini sadece isim değiştirip sergileyemezsiniz. Bizce bu durum bir rol değil sapkınca bir fantezidir.

Safe Zone Bulunmakta Mı ?Server'ın hiç bir noktası kesinlikle safe zone başlığı altında yer almaz. Motel, hastane, departman kesinlikle safe zone kavramına girmez. Bu alanlarda gireceğiniz agresif rollerin sonucuna IC içerisinde katlanmak zorundasınız. Örneğin hastane basıp arkadaşınızı kaçırma girişiminde bulundunuz ve yakalandınız. Kolluk kuvvetlerinin vereceği her cezaya kesinlikle OOC'den ticket açıp şikayetçi olamazsınız. Ticket ve destek kavramını bu tarz durumlarda kullanmanız karşılık alamamanız ile sonuçlanır. Eğer departman içerisinde bir kişiyi vurursanız sonucunda müebbete gidebileceğiniz gerçeğini unutmamalısınız. Eğer bir etkinlik bölgesinde bulunuyor ve safe zone değil diye etkinliği baltalayacak rollere girerseniz kesinlikle banlanmanıza kadar gidecek yaptırımlar ile karşılaşabilirsiniz.

Server Hangi Temaya Hizmet Etmekte ? LS Tabanlı bir server olarak sizlere uygun bir şekilde hizmet etmekte. Ama V2 veya V3 gibi sezonlarda LA tabanlı bir temaya geçiş yapılabilir. Bu geçiş sürecinin her adımı ve detayı sizlerle sürdürülecek. Tabi LA için server içerisinde userlar'a oylama hakkı sunulacak. Eğer LA tabanlı tema oylamasında userlar tarafından kabul edilmez ise kesinlikle geçiş yapılmayacaktır. Fakat istenilen scriptler LA paketinden alınıp LS'e entegre edilecektir.

Server'ımızın Sizden Bekledikleri :
Serverımız da her çeşit oyuncuya sosyal rol ağırlıklı roller paslanmaktadır. Hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacağınız roller sizleri beklemektedir.

Serverımıza yetkili ekip üyesi alınacaktır. LSPD - LSSD - SASP - EMS - DOJ - CUSTOM GANG - EKIP Alımları bulunmaktadır. Solo user olmanız sizi korkutmasın, hiç bir rolde yalnız kalmayacaksınız.

DİSCORD :
 

Ekli dosyalar

  • gym.png
    gym.png
    2.4 MB · Görüntüleme: 186
  • image (1).png
    image (1).png
    3.4 MB · Görüntüleme: 18
  • image (2).png
    image (2).png
    2.8 MB · Görüntüleme: 16
  • image (3).png
    image (3).png
    1.8 MB · Görüntüleme: 16
  • image.png
    image.png
    982.8 KB · Görüntüleme: 15
  • Nick_And_James.png
    Nick_And_James.png
    1 MB · Görüntüleme: 15
  • screenshot.jpg
    screenshot.jpg
    602 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_1 (1).png
    Screenshot_1 (1).png
    2.5 MB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2 (1).png
    Screenshot_2 (1).png
    2.8 MB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2 (2).png
    Screenshot_2 (2).png
    2.5 MB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    2 MB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_3 (1).png
    Screenshot_3 (1).png
    1.4 MB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_47.png
    Screenshot_47.png
    4 MB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_116.png
    Screenshot_116.png
    4.6 MB · Görüntüleme: 17
Sunucuya ilk giriş yaptığımda oyuncu az diye endişelenmiştim. Zamanla artan oyuncu kitlesi ve rol kalitesi açıkçası beklentimin oldukça üstündeydi, sunucudaki #Güncellemeler kanalına baktığınız zaman Developerların sürekli çalıştığını görebiliyorsunuz. İstekleriniz olabildiğince çabuk bir şekilde halledilmeye çalışılıyor ve eklenemediği zaman kolpa sıkmak yerine size mesaj atıp eklenememe nedenine kadar size açıklama yapıyorlar. Yönetim ekibi oyunculara karşı sorumluluğunun bilincinde ve buna göre hareket etmeye özen gösteriyorlar. Kitle olarak 19-30 yaş aralığında oyuncular mevcut ve scriptler oldukça kaliteli. Şuana kadar herhangi bir bug vs. rastlamadım. Yönetim ekibi test sunucusunda bug keşifi için testler yapıyor ve anında sunucuya müdahale ediliyor bu oldukça hoşuma gitti. Bir diğer konu ise şeffaflık. Fivem türkte oyuncu toplantısında yapacaz edecez diyip sonraki gün unutan, script vs. istediğinizde 2 hafta ve daha fazla bekleten bir yönetim yok. Adamlar yapamadıysak yapamadık şu şu nedenlerden dolayı diyerek size kolpa sıkmak yerine açık ve şeffaf bir şekilde size feedback veriyorlar. Oyuncu toplantılarında belirttiğim birkaç istek ve eleştirim toksiklenmeden gayet münasır bir şekilde geri dönüldü, bir çoğu oldu birkaçı olmadı fakat olmayanların nedenleri detaylıca tarafıma aktarıldı. Script konusuna gelecek olursam yine dediğim gibi sunucu Developerları oldukça iş başında. İsteklerimiz işleme direk alınmakla beraber test sunucusunda sunucuyla alakalı script denemeleri ve testler yaparak bugları olabildiğince hızlı temizliyorlar. Yeni bir sunucuya göre oldukça ilerleyeceğini düşünüyorum. Rollerle alakalı ise size sürekli rol çıkarmaya uğraşan ekipler var, lokal oyuncularda sizle rol yapıyor ve gruplaşma, god karakterler yok. İllegal gelişim zorunlu aksi takdirde illegal aktiviteleriniz aktif rol sonrasında müdahale ediliyor, realistik rol sistemi mevcut, polisi tarayıp lootlayalım mantığı yok ki olanlarda ban yiyor. Polis gücünü abuselamıyor yönetimin gözü PD nin üstünde ve aksi durum olduğunda gerekli uyarı ve müdahaleler biz demeden yapılıyor. Yeni bir sunucuya göre oldukça güzel oturmuş sistemleri var ve en çok hoşuma giden taraflarından biriside buydu sanırım. Yönetime başarılar dilerim. Sonuna kadar +rep bir sunucu
 
+Rep
 
+rep
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!