Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Rehber Avukat Rolü İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

KeremV

?????????
FT Kullanıcı
Katılım
2 yıl 6 ay 18 gün
Mesajlar
128
spacer.png




badrenk.gif
Merhaba değerli FivemTürk forum üyeleri bugün sizlere çoğu insanın sıcak bakmadığı ama yapmak isteyipte çekinilen rol hakkında ufak bilgiler vereceğim.

İlk olarak giyim kuşam adabı ile başlayalım;


Madde-1:Kravatlar için de özel kurallar vardır. Çok fazla 'abartıdan' kaçınmak için klasik bir görünümle kalın. Klasik renkler her zaman güvenli bir seçimdir ve bazı durumlarda (anahtar kelime incedir) ince bir kravat veya bir desen kabul edilebilir.

Madde-2:Erkek avukatlar günlük ayakkabılardan kaçınmalı ve takım elbiselerine uygun klasik bir elbise ayakkabısı tercih etmelidir. Bazı durumlarda, loaferler'de kabul edilebilir. Koyu deri ayakkabılar, koyu renk elbise çorapları ile birlikte idealdir. Ayakkabılar parlatılmalı ve iyi durumda olmalı, sakal tıraş edilmeli veya iyi kesilmelidir.Kirli sakal resmiyetten uzak bir görünüm sergileyebilir.

Madde-3:Kadın avukatlar için kişiye özel bir takım elbise harika bir seçenektir, ancak kadınlar için siyah bir takım elbise yasal bir ortamda erkek avukatlara göre daha kabul edilebilir. Pantolon veya etek giyseniz de, çoğu hukuk firmasında bir blazer veya takım elbise ceketi zorunlu tutmaktadır. Etek, belli bir stile uyduğu sürece, kadın avukatlar için tamamen kabul edilebilir. Kıvrımlı veya fırfırlı eteklerden ve ayrıca şal tarzı eteklerden kaçının.

Madde-4:Transparan, çok düşük kesim veya aşırı dar olmamaları koşuluyla, daha çeşitli gömlek stillerine genellikle izin verilir. Beyaz, krem veya açık mavi renklerde kazaklar ve düğmeli gömlekler iyi seçeneklerdir. Halter stilleri, atletler veya kesikli üstler gibi gündelik gömlek stillerinden kaçının.

Madde-5:Kadın avukatlar topuklu veya düz ayakkabı giyebilir, ancak rengin nötr olması ve topuk yüksekliğinin makul olması gerekir. Açık burunlu ayakkabılar çok rahat görünebilir. Ayakkabıları takı ve diğer aksesuarlarla denemek veya eşleştirmek en iyisidir.

badrenk.gif
DİPNOT:Kıyafet adabındaki altın kural düzgün kesim, yeni ütülenmiş ve temiz bir görünüme sahip olmaktır.

İkinci olarak ise iyi iletişimi olan avukat özelliklerinden bahsedelim ;
badrenk.gif
1- Etkili ve güzel konuşmanın yaşamımızdaki önemini anlamlandırmayı,

2- İletişimin hem sözel hem de bedensel ifadelerini kullanabilmeyi,

3- Duygu ve düşüncelerin anlaşılır bir biçimde ifade edebilmeyi,

4- Doğru iletişim için sesletimin, sözcüklerin doğru telaffuz edilmesinin önemini,

5- Yaptığı konuşmalar kadar, dinlediği konuşmaları diksiyon açısından değerlendirebilmeyi,

6- Ses tonunu ayarlamayı bilmesi,

7- Cümle ortalarında - a, - ı, - u gibi duraksamalar yapmaması,

8- Abartılı jest ve mimiklerden kaçınması,

9- Suçlayıcı bir tavır yerine uzlaşma ve paylaşımcı bir tavır sergilemesi,

10-Söylediklerini tekrara vurmamak,


Bunlar iyi bir iletişim için yeterli bir bilgidir.Son olarak avukat arkadaşlar için önemli olan 7 özellik vardır.Bunlar;
badrenk.gif

1) İyi iletişim becerileri

Avukatlar sözlü olarak açık sözlü olmalı, iyi yazılı iletişim becerilerine sahip olmalı ve aynı zamanda iyi bir dinleyici olmalıdır. Mahkeme salonunda jüriler ve hakimler önünde ikna edici bir şekilde tartışmak için, topluluk önünde iyi konuşma becerileri önemlidir. Eğitiminiz sırasında, tartışma veya genel konuşma gibi etkinliklere katılarak iletişim ve konuşma becerileri geliştirilebilir .

2) Yargı

Sınırlı bilgilerden makul, mantıklı sonuçlar veya varsayımlar çıkarma yeteneği bir avukat olarak çok önemlidir.Ayrıca, bu yargıları eleştirel olarak değerlendirebilmelisiniz, böylece argümanınızda güçlendirilmesi gereken potansiyel zayıflık alanlarını tahmin edebilirsiniz.

Benzer şekilde, bir karşıtlık argümanında zayıf noktaları tespit edebilmelisiniz.

3) Analitik beceriler

bazen, birden fazla makul sonuç veya bir durumu çözmek için uygulanabilir birden fazla emsal olacaktır.Bu nedenle bir avukatın, hangisinin en uygun olduğunu seçebilmesi için değerlendirme becerilerine sahip olması gerekir.

4) Araştırma becerileri

Benzer şekilde, hızlı ve etkili bir şekilde araştırma yapabilmek, müvekkillerinizi, ihtiyaçlarını anlamak ve yasal stratejiler hazırlamak için çok önemlidir.

5) İnsan becerileri

Hukuk soyut bir uygulama değildir. Akademik olarak ne kadar iyi olursa olsun, günün sonunda avukatlar insanlar adına çalışır ve verilen kararlar insanların hayatlarını etkiler.Yakışıklı, ikna edici ve başkalarını okuyabilmelidirler. Bu, jüri üyelerinin tepkilerini ve tanıkların dürüstlüğünü ölçmelerini sağlar.

6) Azim

Bir vaka üzerinde çalışırken, onu başarılı bir sonuca ulaştırmak için gerekli olan işi tamamlamak için azimle çalışmanız gerekir.

7) Yaratıcılık

En iyi avukatlar sadece mantıklı ve analitik olmakla kalmaz, aynı zamanda problem çözmede büyük bir yaratıcılık sergilerler.En iyi çözüm her zaman en bariz olan değildir ve rakibinizi alt etmek için genellikle dairenin dışında düşünmek gerekir
.

Zamanınızı ayırarak okuduğunuz için teşekkür ederim. Eklemek istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin. Herkese iyi forumlar dilerim.

spacer.png
 
Örnek kanunlar ektedir. Güncel yazılar devam edicektir. İyi forumlar dilerim.
 

Ekli dosyalar

  • Los Santos Kanunu bykeatlgn.pdf
    83.9 KB · Görüntüleme: 117
Bir zamanlar Pd Şefliği Yaparken Realde avukat olan Arkadaşım vardı ne davalar döndürürdük
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!