Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

FiveM Sunucu Sahiplerinin Dikkatine - Discord tanımlayıcı belirteci artık kullanılamıyor.

Sado

𝐅𝐈𝐕𝐄𝐌𝐓𝐔𝐑𝐊
Yönetici
Administrator
Katılım
4 yıl 4 ay 25 gün
Mesajlar
3,865
Web sitesi
sadicanozkaya.com.tr
NOT: Konu Fivem Tarafından forum.cfx.re'de Paylaşılmıştır.

SON GUNCELLEMELER YORUMLARDA !!
02.04.2020
18:52


Sunucu Sahiplerinin Dikkatine - İşlem Gerekli: Discord tanımlayıcı belirteci artık kullanılamıyor:


Yakın zamanda bu e-postayı, bir Discord çalışanından son kullanıcı belirteçlerinin 'sessiz' kimlik doğrulamasından bahsettiğimizden şikayet ettik, ancak arka ucumuza herhangi bir kullanıcı belirteci göndermememize rağmen (ancak yalnızca açık kapsamlara sahip bir OAuth belirteci), görünüşe göre bunu sessizce yaptığımız için üzüldük ve sessizce vermesi gereken OAuth uygulamasını devre dışı bıraktık.

We recently received this email from a Discord employee complaining about the fact we do ‘silent’ authentication of end user tokens, even though we do not send any user tokens to our backend (but only an OAuth token with explicit scopes), they still seemingly got upset by the fact that we do this silently and disabled the OAuth application that was required to do silent granting.

1585299792861.png


Alternatif (tarayıcıda oturum açmaya dayalı açık hesap bağlantısı) FiveM için uygun değildir ve Discord tarafından yayınlanan oyunlar (artık bir şey değil) ve belirli iş ortağı uygulamaları (RPC kullanarak 'istemci içi') onay istemi kullanılamaz. Logitech G HUB gibi) - bunu bize vermeleri pek olası değildir.

The alternative (explicit account linking based on browser sign-in) is not suitable for FiveM, and the ‘in-client’ consent prompt using RPC is not available except for Discord-published games (no longer a thing) and specific partner applications (such as Logitech G HUB) - it’s unlikely they will grant this to us.

OAuth token yöntemini yalnızca daha kötüsünü yapmak zorunda kalmamak, yani FiveM istemcisinde 'token vapurunun' pratik eşdeğerini uygulamak ve doğrudan elde edilen auth tokenine göre kimlik doğrulama sunucu tarafı yapmak için kullandığımız not edilmelidir: bunu son kullanıcı olarak istememelisiniz, Discord bunu istememelidir ve bu yolu seçersek (taşıma sırasında kötüye kullanmazsak) bir jetonu kaydetmemize rağmen, son derece güvensiz olarak kabul edilir, ancak ileriye giden tek yol olabilir Discord, ortak uygulamaları gibi normal OAuth hibeleri gerçekleştirmemize izin vermezse.

It should be noted that we only used the OAuth token method to prevent having to do worse, namely implement the practical equivalent of a ‘token stealer’ in the FiveM client, and doing identity verification server-side based on the auth token obtained directly: you should not want this as end user, Discord should not want this and even though we won’t save a token if we do choose this path (nor abuse it during transit) it is considered highly unsafe but it might be the only path forward if Discord does not choose to let us perform normal OAuth grants like their partner applications do.

Tekrar ediyorum: Bu OAuth jetonu verme yöntemi, görünüşte algılanabilir ve Discord tarafından engellenirken, bu tanımlayıcıyı garanti edebileceğimiz tek güvenli yoldur; alternatif daha riskli olacaktır ve sessiz bir tanımlayıcı sağlamaya devam etmek istiyorsak, kesinlikle bu şekilde yapmayı tercih edebiliriz: bu, ilgili tüm taraflar için bir kaybet-kaybet-kaybettir.

Again, I repeat: this OAuth token granting method, while apparently detectable and blocked by Discord, is the only safe way we can guarantee this identifier; the alternative would be way riskier and if we want to continue providing a silent identifier we can definitely opt to do so this way: it’s a lose-lose-lose for all parties involved.
 
Son düzenleme:
Discord whitelist artık kullanılmıyor peki detaylı bir hex whitelist kaydı nası yapılır oyunu kapatıp acmadan nası hex güncellenir bi anlatım yaparmısınız ?
 
Yeni güncelleme: Discord geri dönüyor.
7417
 
FiveM UPDATE;
Discord'dan, yerel onay tabanlı kimlik doğrulaması için açık bir beyaz liste gerektirmemesi gerektiğini belirten alternatif bir yöntem belirten bir yanıt aldık. İşe yaradığı varsayılarak, bunu entegre etmek için kısa süre içinde bir güncelleme yapacağız.
Update: We’ve gotten a reply from Discord stating an alternate method for local consent-based authentication, which they say should not require explicit whitelisting.
We’ll implement an update to the client shortly to integrate this, assuming it works.
 
FiveM & Discord UPDATE

Artık FiveM'inizi Açtığınızda FiveM ile discord hesabınızı bağlamak isteyip istemediğinizi soruyor.
7419

Tam Kesin Bir Açıklama Gelmedi Fakat Görünen o ki yavaş yavaş FiveM ve Discord Anlaşmaya gidiyor..
Artık Discord Hesabınız ile FiveM'in Bağlantı kurduğunu ve kimlik tanıyımcıları için kullandığı yazıyor.

7420
 
Eskiden DiscordWhitelist sistemi kullananlar tekrardan DiscordWhitelist sistemine geçiş yapabilir , kendi sunucumuda bir süredir kullanıyorum bir soruna rastlamadım ,fakat şunu da belirtmek isterim ki hala bir kaç problemi var Örneğin bazı kişilerde bu yukarıdaki resimde gördüğünüz yetkilendirme işareti çıkmamaktadır.(Veyahut çıksa bile bazen gene hatalar vermektedir.) Çıkmaması ile birlikte DiscordWhitelist kullanan sunuculara giriş sağlayamıyor neden çıkmadığı hakkında hala bilgi sahibi değiliz. Şunu söyleyebilirim ki küçük bir toplulukta bu sorun var onlarda da kendi kendine bazen düzeliyor , bazen ise discordu silip yükleyince vs gelebiliyor.
 
bana öyle bi uyarı gelmedi nereden bağlayacağım discordumu fiveme
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!