Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Space Roleplay Rol Akademisi

reaskoray

Üye
FT Kullanıcı
Katılım
3 yıl 1 ay 6 gün
Mesajlar
210
Discord
ReasKoray#0635
a.png

Space Roleplay Rol Akademisi Nedir?

FiveM'de rol yapmak isteyip de düşük rol bilgisi yüzünden Roleplay Sunucularına giremeyen, İçi rol yapma aşkı ile yanıp tutuşan fakat bilgisi olmadığı için harekete geçemeyen bir çok oyuncu olduğunu biliyoruz. Sizleri Space Roleplay Rol Akademisi ile tanıştırmak istiyoruz. Burada sizleri Hard Roleplay, Arcade Roleplay, Text Roleplay ve daha fazla roleplay türleri ile tanıştıracağız. Bunlar hakkında gerekli bilgileri vereceğiz. Her sunucunun farklı kuralları vardır, ama aynı türde serverların kuralları genelde çok benzerdir. Sizlere bu kuralları öğreteceğiz. Nerede ne yapmanız ya da yapmamanız gerektiğini anlatacağız. Kimi insan karakter hikayesi yazmak istemez ancak çoğu zaman karakter hikayeleri role eğlence katar ve gidişatı değiştirebilir. Karakter hikayesi yazmanız konusunda belli başlı tüyolar verilecek. Sizin nasıl bir rol yapmak istediğinize bağlı sizinle o konunun uzmanı olan arkadaş ilgilenecek, mesela polis rolü yapmak istiyorsunuz, size polis rolünü öğretecek arkadaşlarımız gerçekten yıllardır bu rolü yapan arkadaşlar olacak. Bir çete üyesi veya lideri mi olmak istiyorsunuz? Size uzun zaman boyunca çete rolü yapmış ekibimiz bu işi öğretecek. *
*Bu projeyi eğlenceli hale getirmek için, sunucumuzda gerçekten ortalamanın üzerinde rol bilgisine sahip oyuncularımıza Rol Eğitmeni olmak, yeni başlayan arkadaşlarımıza bu işi öğretmek ister mi diye soruyoruz. Kabul ettikleri takdirde Discord üzerinden Rol Eğitmeni permine sahip oluyorlar. Öyle "Sen rol eğitmeni oldun, hadi bakalım bu arkadaşlara ders ver." gibisinden bir durum söz konusu değil. Tamamen bu işte yetenekli ve ayrıca gönüllü olan arkadaşlarımız eğitim verebiliyor. Ayrıca şimdiden 5 öğrencimiz bile var! Yani yalnız değilsiniz*.
*Sunucumuza rol eğitimi için katılan arkadaşlara Akademi Öğrencisi permi veriliyor. Ayrıca rolü öğrenmeleri ve oyuna adapte olabilmeleri adına kısa süreli de olsa oyunumuza giriş hakkı tanıyoruz. Daha sonrasında Rol Eğitmenlerimiz, Akademi Öğrencisini hazır gördüğünde Space Roleplay Rol Akademisinden mezun olmuş oluyorsunuz ve Rol Akademisi Mezun permine sahip oluyorsunuz. Bu saatten sonrası tamamen kendi kararınız. Sunucumuzda oynamaya devam etmek isteyebilir ya da çıkmak isteyebilirsiniz. Bizim amacımız sizlere sadece rolü öğretmek olacaktır.



Sıkça Sorulan Sorular

Kardeşim iyi dedin, hoş dedin de buraya nasıl başvuru sağlayacağım?


Çok basit. sunucusuna gelip aktif olan yetkililerden bilgi alabilirsiniz.

Bilmemiz gereken kurallar nedir?

Şu an için sadece 17 yaş ve üzeri oyuncuları kabul ediyoruz, ayrıca ekstra koyduğumuz bir kural şimdilik yok.

Rol yapmayı öğrendim ve akademinizden mezun oldum diyelim, sunucunuzda oynamaya devam edebilir miyim?

Size ne yapmanız gerektiğini biz söyleyemeyiz. Sunucumuzda tabiki de oynayabilirsiniz fakat diğer oyuncularımız gibi kurallarımızdan sorumlu olursunuz. Dilerseniz sunucudan da çıkabilir, başka sunucularda rol yapmak isteyebilirsiniz. Bizim amacımız sizlere samimi, egolarından arınmış bir ortam çerçevesinde rol öğretmek olacaktır.




FiveM Türkiye sunucuları için yararlı olduğunu düşündüğümüz bu proje, umuyoruz ki trollerden arınmış, toxic davranışlardan uzak roleplay oyuncuları kazandırmak olur.
 
DF
+ Daha fazla kişiye ulaşması adına up!
 
DF
Güzel bir projeye benziyor fivem camiasında böyle projeler görmek zor en azından güzel bir amacı hedefliyor.
 
DF
Düzgün ve efendi şekilde konuşman bizi bizden aldı gerçekten dostum teşekkür ederiz. İkinci olarak rol öğrenmek istiyorsan sunucuya girer, rol öğrenirsin, kayıt yapıp sağda durman ne bize ne sana bi katkı sağlar. Üçüncü olarak senin başka bir sunucudan gelip gelmediğini bilemeyiz. Bu yüzden oyuna girecek misin diye soruyoruz ve senden ses çıkmıyorsa wh alıyoruz. Kimseyi darladığımız yok. Geçerli bir sebebi olmayan kimsenin wh almıyoruz. Wh alındıysa bu senin problemin ne yetkili ekibimizin ne de bir başkasının. Oyuna giren ve rolü gerçekten öğrenmek isteyen adamları neden darlamıyoruz? Sen meşguliyetini bize bildirdin mi de bizim hakkımızda böyle yorumlar yapabiliyorsun. Biz kendimizi övmüyoruz. Biz senin gibi fivem camiasında rol öğrenmek isteyen adamlara elimizden gelen tüm desteği sunuyoruz. Görüyoruz ki nafile senin gibi iki kendini bilmez buralarda bizi kötüleyince kendini iyi bir halt yemiş gibi hissediyor. Fakat bizim üslubumuz herkese aynı, pazardan mal seçer gibi insan seçmiyoruz. Kapımızı elimizden geldiğince herkese açmaya çalışıyoruz ki insanlar toxic ortamlarda barınmadan anlayışlı ve ilgili insanlarla rol yapsınlar. Bizim kendimizi övdüğümüz tek konu oyuncunun her anında ilgilenen yönetimiz ekibimiz. Bu yüzden siz bu yukardaki arkadaştan ziyade gerçekten rol yapmak ve öğrenmek isterseniz hepinize kapımız açık arkadaşlar. En azından gelin bi konuşalım, gerisine kendiniz karar verirsiniz.
 
DF
Ben sunucuya yaklaşık 1 hafta önce girdim önceden rol bilgim sıfır denilecek kadar azdı, sunucu yetkilileri diğer sunucularda olduğu gibi rol bilgin sıfır seni bu sunucuya alamayız demedi ve beni çok güzel bir şeklilde eğitip insanlarla kaynaşmamı sağladılar ve bakıyorum gerçekten çok güzel bir iş yapmışlar hem bana rp öğrettiler hem de bir oyuncu kazandılar. Yani yukardaki arkadaşın düşük iqsuyla yaptığı yorumlara bakmadan gelmenizi tavsiye ederim. Çünkü gerçekten kaliteli insanların ve kaliteli rollerin döndüğü bir sunucu bu tarz insanlarıda sunucuda barındırmamayı iyi biliyorlar .
 
DF
Forum yetkililerinin arkadaşla ilgilenmesini talep ediyorum. Bu tarz insanların böyle forumlarda bulunması gerçekten içler acısı. Kimseye bir şey yazdırmadık, ki yazdırmaya da ihtiyacımız yok. Bizimle az çok muhabbeti olan, sunucumuza gelmiş, bize efendice yaklaşan herkes bilir ki bu zamana kadar kimsenin kalbini kırmadık.
 
DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!