Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Cevaplandı qbus to esx m3 böyle paketlerin açılımı nedir

luckymen58

Üye
FT Kullanıcı
Katılım
4 yıl 4 ay 12 gün
Mesajlar
72
bu paket isimlerinin açılımı nedir tam olarak qb olsa ne m3 olsa ne açıklarmısınız önceden sadece esx ve disc vardı ben bıraktım şuan kafam almıyor
 
ESX = es_extended (Framework)

VRP = VRP (Framework)

QB = QBCore (Framework)

Disc = Script yapımcısının bir ismi, Temeli ESX'tir.

M3 =Script yapımcısının isminidir, temeli ESX'tir.
...
 
Merhaba,

konu başlığı tarafımca cevaplandı olarak değiştirilmiştir.

İyi Forumlar Dilerim , Saygılarımla..
 
çok sordum da m3 le qb nin farkı ney tam
m3 esx sisteminin modifiye edilmiş halidir QB ise tamamen farklı bir framework'dür QB sistem çok daha karmaşık olmasının yanı sıra fps olarak çok daha optimize daha az buga sahip ve meta gibi modern sistemler içermektedir
 
çok sordum da m3 le qb nin farkı ney tam
Moderatör arkadaşın dediği yanlış bir açıklama m3 esx'in modifiye edilmiş hali değildir, M3 dediğimiz şey bir script yapımcısının kendi adına çıkarttığı scriptlere sadece kendi adını yazmasından ibaret popülerleşmiş bir isimdir. Ne bir framework ne de farklı birşey, örnek olarak ben 20-30 tane script tamamlayıp ismine blabla koyuyorum aynı mantık. QB'nin farkı değil şöyle ki QBCore, ESX gibi bir frameworktür calısma prensibidir. ESX veya QBCore çalışmak sana kalmış.
 
bu paket isimlerinin açılımı nedir tam olarak qb olsa ne m3 olsa ne açıklarmısınız önceden sadece esx ve disc vardı ben bıraktım şuan kafam almıyor
Paket isimleri dediginde ortaya çikan asil soru framework çesitlerini soruyorsun galiba.
Bununla ilgili RA1DER RA1DER en güzel cevabi vermis.

Su anda piyasada mevcut 3 ayri framework (altyapi) sistemi vardir, bunlar ESX, vRP(ex) ve QBCore dur.

ESX , es extended olarak bilinir, cogu gelistirici de bu sistemi kullanmistir ilk basladigi zamanlarda ve hala da kullanilmaktadir.
Misal Hollandada bulunan ve her gün sabahlari 250 / 300 aksamlari ise 650 / 700 civari çeken (arkadasimin sunucusu , TeDeAPolis) bir sunucunun alt yapisi ESX.
Yani alt yapinin hangisi oldugu pek fark etmiyor, sen optimizasyonunu dogru yaptigin sürece hangi altyapiyi kullandiginin pek bir önemi yok.

QBCore, önce özel olarak yapilan daha sonra da leaklendikten sonra açik kaynak kod olarak paylasilan ve simdi de community nin büyük yardimlariyla gelistirilen (birisi de benim) Qbus framework unun gelistirilmis halidir. Yeni (esx e göre) bir altyapi oldugundan dolayi kodlamalari, fonksyonlari , optimizasyonlari vs daha yeni sistemlerle ve tekniklerle yazildigi için daha optimize ve ucu açik bir altyapi dir.

vRP(ex) hakkinda çogu kisi pek birsey bilmez, daha çok Ruslar, Brazilyalilar vs tarafindan kullanildigi için geri kalan ülkerlerde pek yaygin degildir.
Kodlamalari daha çok js ile yapilir ve çok güzel arayüzler yapilmasi ve optimize olmasiyla meshurdur.

Bunlarin disinda halk arasinda kullanilan tabirler söyledir:

qbtoesx = bir qbcore için yazilmis scriptin esx e çevirilerek kullanilmasidir.
disc = esx framework için kullanilan bir envanter çesidi dir
m3 = pek bir bilgim yok ama kodliyan arkadasin verdigi bir isimle alakali, scriptleri esx altyapisi için kodlanmistir.
qbus = eski leaklenen framework, artik kullanilmamakta. bunun yerini QBCore almistir ve gelistirilmeye devam edilmektedir.

Yani anliyacagin yukarida açikladigim 3 altyapidan baska kullanilan ne kadar terim var ise hepsi sonradan türeme scriptler ile alakali isimlerdir. Belli basli 3 altyapi da yukarida saydiklarimiz dir.
Hangisi daha optimize, hangisi daha iyi diye soracak olursan...
Hangisinden daha çok anliyor ve optimize edebiliyorsan en optimizesi o dur. yani altyapiyla degil senin kodlamanla olacak bir sey optimizasyon.
 
  • Beğen
Tepkiler: CHs

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!