Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Web Panel Nation Web Panel | Ön Tanıtım | v1.0

emregumushan

Üye
FT Kullanıcı
Katılım
2 yıl 11 ay 13 gün
Mesajlar
16
Herkese selamlar. Kapsamlı bir web script hayaliyle başladığım, yaklaşık 2 ay önce temelini attığım, hala geliştirmeye devam ettiğim nation web v1.0 sizlerle. Umarım ki sizlerin de desteğiyle, fikirleriyle daha hoş sistemlere imza atacağız. Konuyu pek süslemeyeceğim. İlerde belki daha sade bir anlatım ile güncellerim. Çok fazla resim kullanacağım, muhtemelen konunun yüklenmesi zaman alacaktır.

Yıllarca minecraft sunucusu açtım kapattım, temelim minecraft'a dayanıyor diyebiliriz. Sinan ( @LORP ) ve Sinan ( @ciborek ) sağolsun (evet ikisi de sinan) fivem ile tanıştım. Minecraft ile ilgilenenler mutlaka vardır aramızda. LeaderOs ve CraftWeb gibi otomasyon scriptler var neredeyse 10 senedir. Fivem'e göz attığımda işlerin hala manuel yürümesi beni şaşırttı. Çünkü minecraft'a nazaran daha yüksek meblağlar dönüyordu. Genel olarak baktığımda kullanıcı discord üzerinden bağış kanallarına bakıyor, bağış sorumlusu arıyor. Aktifse güzel, değilse sorumlu bekliyor. Iban'a para yolluyor. Hesap sahibi geldi mi gelmedi mi kontrol ediyor. Geldiyse oyuna giriyor yetkili teslim ediyor... Böylesine yüksek meblağlar ile oynanırken işlerin manuel yürümesi şaşırtıcıydı.

Tanıtıma geçmeden önce bir kaç şey belirtmek istiyorum. Ben bir web tasarımcı değilim. Back end taraflı geliştirme yapıyorum. Sistemde gördüğünüz 2 tema da alıntı olup üzerinde düzenlemeler yapılmıştır. Şimdiden peşin peşin söyleyip sonrasında linçlenmek istemiyorum. İkisini de aşağıya bırakacağım. Dileyen inceleyip kullanabilir. Şimdilik temaların basit durduğunun farkındayım, düşündüğümüz sistemler bittikten sonra tema değiştirme sistemi de eklenecektir. Şimdilik nazar boncuğu olsun diyelim.

Sistem
lorp sunucusu üzerinde geliştirilmeye başlandı. Aktif olarak da kullanıp hataları fixliyoruz. Nasip olur da satışa başlarsak 0 hata ile sunmayı planlıyoruz.

Script iki kısımdan oluşuyor;
1. Ana kısım: Kullanıcının sitenize girdiğinde sunucunuz hakkında genel bilgi sahibi olabileceği, bloglarınızı, kurallarınızı okuyabileceği, pek de bir ek işlevi olmayan kısım.
2. Panel: Yetkili paneli ve kullanıcı panelini bünyesinde barındırır. Tüm olaylar burada gerçekleşir. Kullanıcı yetkili ise sol menüde yetkili kısımlarına erişebilir.


Görseller full hd çözünürlükte. Üstlerine tıklayarak detaylı inceleyebilirsiniz.

Ana Kısım

Anasayfa

56223 56227

56231 56260

56232


1. Resimde görülen play butonuna tıklandığında sunucu trailer'ı açılır. Video linki panelden ayarlanabilir.
2. Resimde görülen sunucu ismi ve kısa tanıtım yazısı panelden ayarlanabilir.
3. Resimde görülenler birer videodur. Dinamik olarak eklenebilir silinebilir resimleri ve yazıları ayarlanabilir.
4. Resimde discord feedback kanalınıza gelen feedbackler otomatik olarak buraya çekilir. Son 5 feedback sergilenir.
5. Resimde görülen sıkça sorulan sorular kısmı da aynı şekilde içeriği istendiği gibi düzenlenebilir.


Blog

56233 56234

56235 56236

56237


1. ve 2. resimde bloglar alt alta listelenir. Sağ tarafa hangi kategoride kaç blog var görülebilir. Blog kısımlarında blog içeriğinin bir kısmı gösterilir. Yorum sayısı ve gösterim sayısı görülebilir.
3. Resimde bloglar sayfalanır, alt alta sıralanır. "Devamını Oku" ile blog içeriğine gidilebilir.
4. Resimde blog içeriği görülebilir.
5. Resimde yorum sistemi görülür. Yorumlar yetkili onayından geçtikten sonra gösterilir. Her kullanıcı her blog'a 1 kez yorum yapabilir.


Yetkili Kadrosu

56241 56242

Yetkili kadrosu sitenizde yetki verdiğiniz kişiler ile oluşturulur. Otomatik olarak üst yetkiden alt yetkiye kişiler sıralanır. Yetki isimleri, steam isimleri ve steam profil resimleri gösterilir.

Hakkımızda - Kurallar

56243 56244

56245 56246

Bu kısımımda anlatılacak pek bir şey yok. Sunucu ismi ve sloganı otomatik olarak gözükür. İçerik panel üzerinden düzenlenir.

Panel -Kullanıcı Kısmı


Giriş Yap

56256 56257

56258



Panel'e steam ile giriş yapılır. Böylece hex profil linki gibi bilgiler otomatik olarak çekilir. Son resimde de steam'in belirttiği üzere klasik bilgiler haricinde kullanıcının özel bilgilerine ulaşılmaz. Eğer iki adımlı doğrulaması aktif ise doğrulama kodunu girdikten sonra giriş yapabilir.

Anasayfa

56259


Bu kısım henüz boş denebilir. Üst kısımda toplam başvuru ve whitelist sayısını, ts ve fivem online sayısını, ts ve fivem uptime süresini görebilirsiniz. Basit bir slider ile istediğiniz resimleri ekleyip gösterebilirsiniz. Sağ kısımda ise sitenizdeki aktif kullanıcılar listelenir. Resmin üzerine geldiğinizde ismi ve yetkisi belirir.

Profil

56261


Kullanıcı burada site id'sini ve kredisini görebilir. Steam ve discord bilgilerini görebilir. Eğer oyuna giriş yaptıysa temel oyun içi bilgilerini görebilir.
Alt kısımda ise yüklediği kredileri görebilir. Diğer yanda ise ürün geçmişi mevcut. Ürünler kullanıldıktan sonra bu kısımda gözükür.


Hesap Ayarları

56262 56263

56264

56268

56265 56266


Burada kullanıcıdan discord ile giriş yaparak hesabını bağlaması istenir. Bağlantı discord api ile gerçekleşir. Kullanıcı id ve kullanıcı adı dışında özel bilgilerine erişim istenmez.
Bir alt kısımda ise 2 adımlı doğrulama mevcut. Sistem google auth altyapısını kullanır. Yetkili hesaplar eğer doğrulamayı aktif hale getirmediyse panelde işlem yapamaz. Böylece hesap çalınma durumu olursa sunucuya müdahale edilemeyecektir.



Başvuru (Form) Sistemi

56269
29.png

56271 56272

Başvuru 4 adımdan oluşuyor. Temel bilgiler, sorular, karakter hikayesi ve kurallar. Temel bilgiler kısmında discord id ve steam hex otomatik olarak doldurulur. Discord ile giriş temelde bu sistem için isteniyor.
Başvuru gönderildikten sonra üst kısımda başvuru durumu görülebilir.
Eğer bir başvurusu varsa yeni başvuru gönderemez. Yetkili başvuruyu sildikten sonra eğer isterse kullanıcı yeniden başvuru yapabilir.

Tam Otomatik Market (Bağış) Sistemi

56273 56274

56275 56276

Market ürünlerine istenirse stoklu istenirse stoksuz şekilde ürün eklenebilir. Kullanıcı alacağı ürünleri sepetine ekler. Satın alınan ürün "Satın Aldıklarım" sayfasına düşer, kullanıcı burada dilerse ürünü kullanabilir veya bir başkasına hediye gönderebilir.
Kullanmak istediğinde sistem kullanıcının oyunda olup olmadığını kontrol eder, eğer oyundaysa oyundaki id'sini alır ve ürünü otomatik olarak teslim eder.

Kredi Yükleme

56277

56278


Kullanıcı her hangi bir yetkili ile iletişim kurmak zorunda kalmaz, otomatik olarak kredisini yükler ve market'de harcayabilir.
Ödeme altyapısı olarak sağladığı hizmetlerden dolayı 'a teşekkür ederiz. Anlaşmalı komisyon oranlarından faydalanmak için (@Paylith - Discord) ile özelden iletişime geçebilirsiniz.

Kupon Sistemi

56279

Oluşturduğunuz kuponlar ile kullanıcılarınızı sevindirebilir, etkinlikler yapabilirsiniz. Bu sistemi yetkili kısmında daha detaylı tanıtacağım.


Kullanıcı kısmı şimdilik bu kadar. Yeni sistemler geldiğinde konuyu güncelleyeceğim.


Panel -Yetkili Kısmı


Site İçi Yetki Sistemi

56280 56281

56282


Yetki sistemi dinamik olarak çalışmaktadır, belli yetkiler yoktur. Siz istediğiniz kadar yetki ekleyebilir, eklediğiniz yetkilere ayrı yetkiler tanımlayabilirsiniz. 1 Yetki varsayılan olarak mutlaka olmalıdır (Üye, Kullanıcı vs.). Siteye giriş yapanlara bu yetki tanımlanır.

Kullanıcı Listesi

56283


Sitenize giriş yapmış tüm kullanıcılar listelenir. Hex, discord id, profil resmi, yetki, whitelist durumu gibi temel bilgiler görülebilir.
Sağ üstteki arama kısmında hex veya discord id ile kolayca kullanıcı bulabilirsiniz.


Kullanıcı Düzenle

56284


Kullanıcının iki adımlı doğrulaması açık ise kapatabilirsiniz.
Whitelist'e ekleyebilir veya çıkartabilirsiniz. Whitelist'den çıkarttığınızda discord sunucunuzda kullanıcıdan whitelist rolü alınır ve unregistered rolü verilir. Tersi işlemde de unregistered alınır whitelist rolü verilir.
Discord hesabınının bağlantısını sonlandırabilir veya yeniden discord id ile bağlantı kurabilirsiniz.
Sitedeki yetkisini belirleyebilir, kredi tanımlayabilirsiniz.


Kullanıcı Görüntüle - 1

56285


Burada kullanıcının ilk giriş tarihi ve ip adresi, son giriş tarihi ve ip adresi, steam profil durumu, sitedeki yetkisi ve whitelist durumu görülebilir. Varsa başvuru durumu görülebilir. Bağlı ise discord kullanıcı adı ve sunucunuza giriş yaptıysa sunucunuzdaki rolleri görülebilir.

Steam profil linki, kullanıcı adı, hex'i, steam hesap oluşturulma tarihi gibi profil detayları görülebilir. Discord id ve kullanıcı adı görülebilir. Fivem sunucunuza giriş yaptıysa, diğer bilgiler kısmı açılır. Oyundaki ismi, ip adresi, toplam ne kadar oyunda kaldığı, son giriş zamanı gibi bilgiler görülebilir. (txAdmin altyapısını kullanır.)


Kullanıcı Görüntüle - 2

56286 56287

56288 56289

56291


Bu kısım staff ekibi için geliştirildi, basit ama işe yarayan bir sistem. Normal şartlarda bir kullanıcı kontrol etmek istendiğinde yetkilinin makineye erişimi olan birine söylemesi gerekiyor. Bu sistem de kolayca depolar, envanter, araç bagaj ve torpidoları gibi item tutulabilen yerler görülebiliyor. Detaylı bilgilere resimlerden ulaşabilirsiniz.

Item resimleri siteye tek tek yüklenmez, inventoryhud scriptinizdeki resim klasöründen otomatik olarak çeker.


Manuel Kullanıcı Ekle

56293

Başvuru sistemini kullanmak istemezseniz kullanıcılarınızı siteye sokmadan siz kendiniz ekleyebilirsiniz. Hex ve id girmeniz yeterlidir. Discord sunucunuzda unregistered rolünü alır ve whitelist rolünü verir. Whitelist'e otomatik olarak ekler. Kullanıcı listesine sanki kullanıcı kendisi giriş yapmış gibi aynı şekilde listelenir.


Başvuru Listesi

56296


Başvuru hakkında genel bilgiler görülebilir.
Başvuru üzerinde işlem yapan yetkilinin ismi görülebilir.
Kullanıcı yeni bir başvuru göndersin istiyorsanız başvuru silinebilir.


Başvuru Görüntüle

56297

56298

Başvuru detayları staff ekibi tarafından okunur, okumaya başlamadan önce "Okuyorum" butonuna tıklarsa üst kısımda uyarı belirir. Böylece birden fazla yetkili aynı başvuruyu okumakla zaman kaybetmez.

56301

Başvuru onaylandığında kullanıcıya otomatik olarak "Mülakata Girecek" rolü verilir. Böylece mülakat odalarına erişimi açılır.
Başvuru reddedildiğinde ek bir işlem yapılmaz.


56302

56303

Başvuru onaylandıktan sonra, başvuru butonlarının yerini mülakat butonları alır.
Mülakat onaylandığında kullanıcının "Mülakata Girecek" rolü alınır ve "Whitelist" rolü verilir. Sistem otomatik olarak whitelist kaydını yapar. Ek bir işleme gerek yoktur.
Mülakat reddedildiğinde sebep girmeniz istenir, ve ardından kullanıcının "Mülakata Girecek" rolü alınır ve "Mülakattan Kaldı" rolü verilir. Yazdığınız sebep kayıt odasına log şeklinde aktarılır.

56304 56305

59.png 56307


Blacklist Sistemi

56308


Kullanıcı discord seçilerek blacklist'e eklendiğinde otomatik olarak sunucunuzda "blacklist" rolü verilir. Kullanıcı sunucunuzdan çıkıp tekrar girse dahi rol tekrar verilir.
Kullanıcı blacklist'den silindiğinde otomatik olarak "blacklist" rolü alınır.
Steam seçilerek hex eklendiğinde kullanıcı başvuru yapamaz.


Ban Listesi

56309


Sunucunuzda atılmış banlar listelenir (database). Dilerseniz ban'ı kaldırabilirsiniz.

Geçmiş

56310 56311

56312 56313


Tüm işlemlerin geçmişi listelenir.

Blog

56314 56315

56316


Ana kısımda gözüken bloglar buradan eklenir, silinir.
Dinamik olarak kategori oluşturulabilir.
Gelen yorumlar yetkili onayından geçmeden gösterilmez.


Market Kategori

56317

Kategoriler dinamik olarak ayarlanabilir, ekleme düzenleme ve silme işlemleri yapılabilir. Alt ve üst kategori olarak ikiye ayrılır.

Ürün Listesi

56318


Eklediğiniz kategorilere ürünler ekleyebilirsiniz, sol kısımdan filtreleme yapılabilir.

Ürün Ekle & Düzenle

56321 56319


Ürün ismi, kategorisi, fiyatı, süresi, stok ayarı ve ürün resmi girilir. Ardından açıklama yazısı yazılır. webarac webitem gibi komutlarla otomatik teslimatı yapılabilir. Bir ürüne birden fazla komut girilebilir.

%id% değişkeni: Kullanıcının oyunda olup olmadığını kontrol eder. Eğer oyundaysa oyun içi id'sini alır, ve ürünü teslim ederken kullanır.


Kupon Sistemi

56322 56323

56324


Eklediğiniz kuponu kullanan kullanıcılar görülebilir, kupon düzenlenebilir veya silinebilir. Her kullanıcı bir kuponu bir kere kullanabilir.
Bir kupona birden fazla ürün eklerseniz, kullanıcı kuponu kullandığında belirlediğiniz ürünlerden rastgele biri verilir.


Genel Ayarlar

56325


Site Ayarları: buraya girilen isimler sitenin çoğu yerinde ve discord botunda kullanılır:
Teamspeak Ayarları: ts sununuzun durumunu, kaç kişi olduğunu, uptime süresini çekmek için kullanılır. Ayrıca ts whitelist sistemi için gereklidir.
txAdmin Ayarları: Sunucuya komut gönderme, kullanıcı bilgilerini çekme gibi temel işlevlerin gerçekleşmesini sağlar.
Diğer ayarlar resimden görülebilir.


Yazı Ayaları

56326


Ana kısımdaki hakkımızda ve kurallar yazıları buradan düzenlenir.

Discord Bot Ayarları

56327


80.png 56329


Discord Bot Ayarları: botunuzu oluşturup bilgilerini girmeniz botunuzun aktif hale gelmesi için yeterlidir.
Discord Rol Ayarları: başvuru ve whitelist sisteminde hangi rollerin verileceği buradan otomatk olarak seçilebilir.
Discord Kanal Ayarları: log, feedback ve konsol kanallarını buradan belirleyebilirsiniz.
Discord Durum Ayarları: Discord sunucunuzda genel sunucu bilgilerini gösterebilirsiniz. Kanal ayarları buradan yapılır.
Üst Yetkili Ayarları: Discord konsolda webwipe webitem webarac gibi üst yetki isteyen komutları kimlerin kullanabileceğini buradan belirlersiniz. Ayrıca !aktif !bakım gibi komutları yalnızca bu kullanıcılar kullanabilir.
Sunucu Adresleri: !aktif ve !ip komutlarında yazacak yazılar buradan ayarlanır.
Gif Adresleri: !aktif ve !bakım komutlarında gönderilecek resimler buradan ayarlanır.


S.S.S Ayarları

56330


Ana kısımda görülen sıkça sorulan sorular buradan ayarlanabilir.

Videolar

56331


Ana kısımda görülen videolar buradan ayarlanabilir.


Discord Botu

Durum Bilgileri

56332


Panelde kanal ayarlarını yaptığımız durum bilgileri discord sunucunuzda bu şekilde gösterilir.
Sunucunuzun toplam whitelist sayısını, fivem sunucunuzun aktif kullanıcı sayısı ve ne kadar süredir aktif olduğunu, teamspeak sunucunuzun aktif kullanıcı sayısı ve ne kadar süredir aktif olduğunu, Fivem sunucunuzun kurulu olduğu makinenin cpu ve ram mikktarını discord üzerinden görebilirsiniz.


Mülakat & Kayıt Bildiri

56333


Sesli kayıt kanalına bir kullanıcı bağlandığında bu şekilde bir bildirim gönderilir. Böylece kullanıcı kaçırmamış olursunuz.

56334

Aynı bildirim oyun içindeki yetkililerinize de özel mesaj ile gönderilir.

!ip !bakım !aktif komutları

56335 56336 56337

!ip ve !aktif komutları altında bulunan butonlar ile direkt sunucuya bağlanılabilir.
!bakım yazıldığında sunucuya girişler kapatılır, !aktif yazdılığında tekrardan açılır.

56338

Blacklist Log - Panel Yetkili Log

56339
56340

Discord Konsol

56341

Staff ekibi oyun içinde olmadığında genellikle tonla ticket birikiyor. Bu sistem ile oyunda yetkili olmasa dahi çoğu işi yürütebiliyorsunuz. İsteğe göre komut eklenebilir.

Online List

56342


Staff ekibiniz için online kullanıcı listesi. ID ve Hex görülebilir. Her dakika güncellenir.

!ss - !id


56343

Kullanıcıya konsol üzerinden işlem yapabilmek için id'sini sormanız gerekmez. Etiketliyerek ulaşabilirsiniz.
Oyun içindeki kullanıcıdan ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Ana kısım teması:
Panel teması
Şimdilik bu kadar, güncelleme yaptıkça konuyu güncelleyeceğim. Çok fazla resim kullandım, umarım kimsede yüklenme sorunu oluşmaz. Istek ve önerileriniz için benimle discord (Emre Gümüşhan#4194) üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Sağlıcakla kalın...

 
DF

Ekli dosyalar

  • 25.PNG
    25.PNG
    27.2 KB · Görüntüleme: 259
Son düzenleme:
Gayet başarılı olmuş
 
DF
+rep Aşırı başarılı ve çok kullanışlı. Başarılar
 
DF
Gayet güzel ve kullanışlı ellerinize sağlık
 
DF
gayet güzel bir sistem elinize sağlık
 
DF
Başarılı ve çok kullanışlı olmuş. Eline sağlık
 
DF
Başarılı ve aşırı kullanışlı elinize sağlık
 
DF
Gayet güzel sistem eline sağlık
 
DF
+rep Başarılıı.
Gayet başarılı olmuş
+rep Aşırı başarılı ve çok kullanışlı. Başarılar
Gayet Başarılı
Gayet güzel ve kullanışlı ellerinize sağlık
gayet güzel bir sistem elinize sağlık
Başarılı ve çok kullanışlı olmuş. Eline sağlık
Başarılı ve aşırı kullanışlı elinize sağlık
Gayet güzel sistem eline sağlık
Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤

Yazarken kaç dil kullandın ? ?
Php, html, css zaten temel olarak. Js içeriyor fazlasıyla. Bot kısmıda node.js.
 
DF
Beraber yürüdüğümüz bu yolda başarılarının devamını diliyorum.
Çok güzel yerlere geleceğinden şüphem yok.
Başarılı.
 
DF
Çok başarılı.
 
DF
Beraber yürüdüğümüz bu yolda başarılarının devamını diliyorum.
Çok güzel yerlere geleceğinden şüphem yok.
Başarılı.
Çok teşekkür ederim :) Beraber başaracağız ❤
Çok başarılı.
Teşekkürler ❤
aslında böyle detaylı sistemin fivemde olması çok güzel oldu herkesin işine yaracağına eminim
Evet, yıllardır yapılmamış olması garip. Değerli yorumun için teşekkürler ❤
 
DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!