Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Rehber Extended Texture Budget Nedir?

lcycstuff

Üye
FT Kullanıcı
Katılım
2 yıl 11 ay 17 gün
Mesajlar
30
Selam sayın forum üyeleri son 1 haftadır kafama takılan bir FiveM yamasından bahseceğim. Sistemim kötü olduğu için FiveM üzerinde sıksık grafik ayarları ile ilgileniyorum. FiveM'in grafik ayarlarında gezerken "Extended Texture Budget" ayarı gözüme çarptı başta fazla umursamasam da yükselttiğim de dehşet bir şekilde VRAM kullanımım artıyordu ancak herhangi bir gözle görülür bir grafik artışı olmuyordu. YouTube'da FPS yükseltme videolarına göz attığımda herkes bu ayarı en düşüğe çekiyordu. Geçenlerde GTA Online oynarken ayarlarda bunun olmadığını gördüm ve iyice meraklandım açıkçası. Türk FiveM camiasında yok diyebileceğim bir bilgiye ulaştım sonrasında Reddit'te yabancı bir foruma denk geldim. Biraz kurcaladığımda aslında bunun bi FiveM yaması olduğunu anladım.


Extended Texture Budget'in çalışma mantığı şu şekilde Gta V grafik ayarlaması yaparken en tepede gözüken Video Memory kısmında bir üst VRAM limiterı koyuyor ve oyun kolay kolay o limiti geçmiyor bi yere kadar çok mantıklı bir ayar ancak durumun FiveM kısmına geldiğimizde işler biraz değişiyor. FiveM'de bildiğiniz üzere birçok assets, add-on araç,YMap ve script var. Bunların sebebiyle VRAM tüketimi artıyor ancak Gta V'in koyduğu limiter sebebiyle oyunda kasmalar oluyor. FiveM'de bu yama sayesinde bu limiterı manuel şekilde yükseltmek adına bir sistem yapmış ve cidden işe yarıyor. 2068 MB bir VRAM'e sahipseniz oyun Low ayarlarda ortalama 1200MB bi VRAM kullanımı sunuyor ancak Extended Texture Budget sayesinde bunu 1700MB değerlerine hatta daha fazlasına çekebiliyorsunuz. Ben açıkçası çok fazla yükseltmenizi tavsiye etmem çünkü sistem kararsızlıkları ortaya doğuyor. Kararında temiz bir ayar ile +40 FPS kadar bir FPS boost yapabilirsiniz.

Bu konu ile ilgili ufak bir video yayınladım linkini de bırakıyorum.


Bilgisi olan bir arkadaş yanlışım varsa düzeltirse çok sevinirim.
İyi forumlar.
 
Başarıl bir rehber olmuş. Bilmeyenlerin işine yarayacaktır.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!