Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Rehber EN KOLAY ŞEKİLDE BİRDEN ÇOK MODLU ARACI TEK EKLENTİ İÇERİSİNDE BİRLEŞTİRMEK

Maroon

Üye
Yasaklandı
FT Kullanıcı
Katılım
4 yıl 17 gün
Mesajlar
17
Discord
Maroon#9193
* Bu rehberi neden hazırladın?
-Birçok sunucunun 200 üzeri eklentilerle aktif olduğunu gördüm. Kendi şahsi fikrim ne kadar çok eklenti o kadar kirli bir görüntü oluşturuyor. Ve çalışma ortamını karmaşıklaştırıyor.
-Bu negatif özelliklerin giderilmesi için herkesin yapması gereken bir düzenleme olduğunu düşünüyorum. Bu yüzdende bu rehberi hazırladım. Umarım yararlı olmuştur.

* Bu modları nasıl tek eklenti içerisinde birleştiririm?
-Öncelikle aşağıda bulunan github linkimizden eklentiyi indirin. ardından dosyayı açın. karşınızda / / dosyalarını göreceksiniz.
-Yapmanız gereken ilk şey birleştirmek istediğiniz araç dosyasını açın, stream ve ayar klasörlerini dilediğiniz şekilde adlandırın.(Bana sorarsanız aracın çıkartma kodu veya unutmayacağınız bir şekilde adlandırın.)
-Ardından birleştirmek istediğiniz aracın stream klasörünü github üzerinden indirdiğiniz xdev_car eklentisinin stream klasörünün içerisine atın,
-Birleştirmek istediğiniz aracın ayar klasörünü github üzerinden indirdiğiniz xdev_car eklentisinin ayar klasörünün içerisine atın.
-server.cfg dosyanızın içerisine ensure xdev_car yazmalısınız.
-Sunucunuzu başlatıp Modlu aracınızın tadını çıkartabilirsiniz.

* Bu modları neden tek eklenti içerisinde toplamak durumundayım?
-Öncelikle bir çok Geliştirici tarafından atlanan bir durum mevcut, sunucunuzdaki eklenti sayısı yükseldikçe sunucunuzun optimizasyonu bir hayli düşmekte.
-Bana sorarsanız yüksek eklenti sayıları Fivem sunucu listesinde sunucunuzun kötü gözükmesini sağlıyor.(Kendi görüşüm)
-Modları tek eklentide birleştirmeniz halinde daha temiz bir görüntü, daha temiz bir çalışma ortamı hem de bir nebzede olsa ekstra optimizasyon sağlayacaktır.

* Tek eklenti içerisinde birleştirmenin kötü yanları nelerdir?
-Ben en çok data kısmında problem yaşıyorum. Handling düzenlemelerinde vs. eklenti yeniden başlatma süresi birleştirdiğiniz araç sayısına göre çok uzayabiliyor.

* Tek eklenti içerisinde birleştirirken nelere dikkat etmeliyim?
-Birleştirdiğiniz Aracın polygon değeri yükseldikçe dosya boyutuda yükselecektir. Buda eklenti yeniden başlatma süreisini negatif etkileyecektir.
-Bu yüzden birleştireceğiniz araçları hem sunucu FPS'i için hem de dosya boyutu için polyon değerlerine dikkat etmelisiniz.
-Yeniden adlandırdığınız dosyaları doğru klasörlerin içerisine atarken dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde Eklenti çalışmaya bilir.

İndirme Bağlantısı :
Doğrudan İndirme Bağlantısı :
 
nopixelde 400 script var nolmus?
Haklısın ama onlar farklı bir yöntem ile birleştiriyor dilerseniz o yöntemide anlatabililrim. Ancak o yöntem biraz daha karmaşık ve bazı araçlarda özellikle pd araçlarında problem yaratabiliyor. şuanda kullanılabilecek en kolay yöntem bu. Ve o yöntemde de eklenti yeniden başlatma süresi uzun. Yukarıdada belirttiğim gibi dosya boyutu arttıkça eklentinin yeniden başlama süresi uzuyor. Aynı şekilde boyut yüksek olduğu için crashde yiyebiliyorsunuz.
 
nopixelde 400 script var nolmus?
İsterseniz 1000 eklenti yapın kimse bu sayıyı düşük yapmanız ile ilgili sıkıntı yaratmaz. Fakat bu eklenti sayılarını takan veya düşük yapmak isteyip ama düşüremeyenler varsa onlar adına bence yararlı bir konu.
 
Son düzenleme:
İsterseniz 1000 eklenti yapın kimse bu sayıyı düşük yapmanız ile ilgili sıkıntı yaratmaz. Fakat bu eklenti sayılarını takan veya düşük yapmak isteyip ama düşüremeyenler varsa onlar adına bence yararlı bir konu.
"ne kadar çok eklenti o kadar kirli bir görüntü" lafina yazdim
 
"ne kadar çok eklenti o kadar kirli bir görüntü" lafina yazdim
Anladım, Bu benim kendi görüşüm. Sana göre kirli bir görüntü olmayabilir, ama bana göre öyle. Ve bence ne kadar çok eklenti olursa çalışma ortamı o kadar karmaşıklaşıyor eklentinin adını bilsen bile klasörler içerisinde kayboluyorsun. Geri dönüş için teşekkürler.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!