Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Fivemde Developer artışı

dediğiniz gibi birçok kişi bi anda atıldı ve birçoğu script eklemekten başka birşey bilmiyor. bunu dalga geçmek için söylemiyorum ama 1 script düzenlemeyi bilmeyen bile developer oldu artık :Ddasdas
oo toprak abim kendini özetlemiş yine :p
 
DF
Bu sadece son 1 aydır değil, neredeyse 1 yıldır aynı şekilde devam ediyor. Bir paketin içine script atıp script içindeki kodları düzenleyen malesef ki developer olmuyor. Yaşı kaç olursa olsun bunu onlar anlamıyor. EE Zaten ki fivem toxic bir kitleye sahip olduğundan kimse kimseyi çekemiyor. Biz türk milleti de hazıra konmayı sevdiğimizden dolayı da herkes yapabiliyor bu işi. Kendilerine de basit bir tanım koymak istedikleri içi "developer" demeyi tercih ediyorlar.

doğukan barandan uzak durun yeter bence
 
DF
Script kurup, paket yapan herkes developer olduğunu zannediyor. Hata alınca hiç denemiyor hata nerde ne yapmalıyım demiyor direkt hatayı atıp destek istiyor. Bi araştır belki bir nokta, bir virgül veya bir parantez eklemeyi unuttun. Hiç bakmıyorlar sonra etrafta ben developerim diye geziniyor. Kısa ve öz şunu demek istiyorum;

Özentiler, Aslını Yüceltir.
 
DF
Dev. artışı bir noktada iyi. Fakat daha webhook değiştirmeyi bile bilmeyenler kendini developer olarak görüyorsa çok sıkıntı. Developer bir sunucu paketini sırtlanabilecek birine denilebilir. Sunucunun paketini geliştiriyor, bugları fixliyor, açıkları kapatıyorsa tamam, artık o developer. Fakat bunları yapamayıp free paketlere sağdan soldan bulunan scriptleri atıp çalışınca kullanan, çalışmayınca düzeltmek yerine kullanmayan developer değil işi öğrenmeye çalışan ama amatörün de dibi olan biridir "bana göre".
 
DF
Developer'ın tanımı "Yazılım Geliştiricisi" demek, yazılım dillerine hakim olmayan FiveM'de script yapan "FiveM Developer" olur "Developer" olmaz. Var olan sistem üzerinde değişiklik yapıp, ekleme ve çıkartma yapabilen kişileri "Developer" olarak kabul edebilirim. Ama copy-paste içeriklerle uğraşıp içerik üretemeyene malesef "Developer" diyemem. Developer demek sadece bir alanda bilgisi olan kişiye denmez, birden fazla yazılım diline ve sistemine hakim kişilere denir. Bir alanda çalışıyorsa o alanın Developer'ıdır.

Ben web anlamında yazılım dillerine hakimim, kendime "Web Developer" diyebilirim ama "Developer" diyemem. Bunlar ince çizgidir. Her copy-paste, sağdan soldan kodlarlara çalışan, yerinde sayan, hata fixleyemeyen, sorunları çözemeyen adamı "Developer" olarak görmem ki böyle bir ton piyasada adam var.

FiveM camiasında işinin ehli, temiz, güvenilir insanlarla çalışmak isterim. Genç kardeşlerimiz ile de çalıştım yaşı ufakta olsa bu işlere aşina olanlara da şans verdim. Ama bu arkadaşlara şans verirken sağlam referanslarının olup olmadığına baktım öyle çalıştım.

Pasta büyük, pay almak isteyen çok. İlla ki çürük çarık olacak bunlara fırsat vermemek insanların elinde.
 
DF
Şimdiye kadar real hayatımda yüzlerce projede yazılım geliştirme uzmanı olarak çalıştım ve halihazırda uluslararası bir e-ticaret şirketinde yazılım geliştiriyorum. Developer olmak çok ayrı bir kavram. Geliştirebilecek ve problemleri öngörebilecek bir yapıya sahip olmak gerekiyor. Piyasada ki yaş ortalaması 17-18 olunca çocuklar bu işi gerçekten yapabileceklerini zannediyorlar. Yapamazsam engel atar geçerim kafasındalar. İşin gerçek boyutları o şekilde değil. Her kod yazabilen developer olamaz arkadaşlar. Stackoverflowdan githubdan proje indirip ufak tefek düzenlemeler yapmak geliştiricilik veya yazılımcılık değildir. Algoritma yeteneğine sahip olmak gerekiyor her şeyden önce.

Bu bilince sahip olmadan kendinize developer gibi ünvanlar takmayın. Komik gözüküyorsunuz.

İş başvurularında sizden editleyebileceğiniz şeyler istemeyecekler size bir problem yaratacaklar ve bu problemi çözmenizi isteyecekler.

Yaklaşık 7 senedir yazılım sektöründe olan birisi olarak size tavsiyem daima kendinizi geliştirin ve asla biliyorum demeyin.
 
DF
bi' scripti düzenleyip ismine "nick" koyuyorsan developersın(!)
şaka bir yana geliştirici anlamına gelmekte olduğundan bir çoğunuz anlayabilirsiniz zaten.
Bi' scriptin orasını burasını değiştirmekle olunmaz. Scriptin alt yapısından destek alırsın ama yeni bir şeyler katarsın, tanınamaz hale gelir yada tamamen yeni bir fikri hayata geçirirsin. Buna developer denir işte :)
 
DF
sadece ben mi fark ettim bilmiyorum ama son 1 ay içinde önüne gelen kendini discord developer veya fivem developer sanıyor sizce bu populasyonun sebebi ne olur ?
sizce para var diye mi böyle diyorlar yoksa sizce sebebi ne olabilir.

işini sevdiğiniz calışmaları temiz olanları buraya etiketlerseniz bide developer arayan arkadaşlar kendini developer ilan edenlerden bir ürün satın almaz ve dolandırılmaz

credit
gener4l gener4l
@ADEZTR
@Zecron01
uzun zamandır böyle aslında.
 
DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!