Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

[Geliştirme Sürecinde]FiveM Admin Panel

Selamlar,

Launcher projesi ile birlikte yeni bir projeye daha başladım. Bu projenin ufak bir kısmını tamamladım. Tüm içerikleri yönetebildiğiniz bir yapıyı oluşturmayı başardım. Tasarım olarak ücretsiz hazır admin sayfası bulup .php fonksiyonları ile birleştirdim.

Henüz bitmediği için satışa açmadım. Bittiğinde yeni satış konusunu açacağım. Bu konu sizlerin önerilerini almak için oluşturulmuştur.

Bu sistem sunucunuzun bulunduğu localhostta çalışması gerekiyor ve oyunun db'sini config.php üzerinden sisteme tanıtmanız gerekiyor.. Localhostunuz windows ise php kullanmak için wampserver tarzı uygulamalar kullanıp sunucuyu açmanız gerekiyor. IP'nizin 80 portu dışarı açıksa veya üzerinden panele erişebilirsiniz. Detayları satışını yaptığım zaman anlatırım.

  • Tasarım %100 mobil uyumludur! ( )
  • Öncelikle sisteme üyelik ile giriş yapılmalıdır. ( )
  • İstediğiniz kadar üyelik açabilirsiniz.
  • Giriş yaptıktan sonra otomatik ana sayfaya yönlendirilirsiniz. Oturumunuz açık değilse veya kapattıysanız hiç bir alt sayfaya giremezsiniz.
  • Ana sayfada gösterge paneli bulunmaktadır. ( ) ilerleyen güncellemelerde bu panele istediğiniz datayı gösterebileceğiniz şekilde güncelleyeceğim.
  • Bu panelin altında günlük oyun içerisinde bulunan para miktarını görebileceksiniz. Bu oyuncuların hem banka hemde üstünde bulundurduğu cash miktarlar dahildir.
  • Sol tarafta bulunan menüde ( ) eklenen sayfaları görebilirsiniz. Bu yapı sonsuza kadar gidebilir. Modüler yapısı sayesinde buraya sayfaları siz ekliyorsunuz. Böylelikle yeni bir eklenti geldiğinde sürekli kod yazma derdinden kurtuluyorsunuz. Her db için farklı .php sayfası oluşturmanıza gerek kalmıyor. Herşey tek bir sayfa ve yapıda çözülüyor.
  • Peki nasıl oluyor. İşleyiş çok basit. Yeni sayfa ekle butonuna tıklıyorsunuz.( )
  • Karşınıza bu kısım geliyor ( ).
  • Bu kısımda veritabanı adı ve primarykey en önemli yer. Veritabanı adınıza phpmyadmin veya kullandığınız program aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Primarykey kısmına veritabanınızda bulunan id kısmı ve bu id kısmınında tablosa sütunların en başında olması gerekiyor ( ).
  • Tablonuzda ID kısmı yoksa iki adımla bunu ekleyin.
    • Tablonuz id adında veritipini int olan ve varsayılan değeri Auto_increment olacak şekilde sütun oluşturun. ( )
    • Oluşturduğunuzturduğunuz sütuna sağ tıklayın ve key olarak tanıtın. ( )
    • Daha sonra kaydet tuşuna basın.
  • Yeni sayfa ekledikten sonra otomatik bir şekilde menüye eklenecektir.
  • Menüden herhangi bir sayfayı silmek/düzenlemek için SAYFALARI DÜZENLE kısmını kullanabilirsiniz.
  • Sayfayı açın. Eklediğiniz sayfa direk tablo olarak karşınıza gelecektir. Burada istediğiniz aramayı yapabilirsiniz. Datayı silip düzenleyebilirsiniz. :)
  • İşin en kolay yanı istediğiniz log tutan sistemi kullanabilirsiniz. Kullandığınız log sistemin veritabanını projeye sayfa olarak eklemeniz yeterlidir. :)
Ayrıca eklemeyi düşündüğüm bir içerik şu : Veritabanınızda bulunan tüm tablolara tek bir ekrandan veri ekleme işlemini yapabileceksiniz.

Konu ile ilgili video ekleyeceğim.

Dediğim gibi önerilere açığım. Yakında bu projeyi deneme kendi sunucum üstünde deneme sürümünü açacağım. Önerilerinizi bekliyorum


Ulan :D geliştirecektim şimdi yaptığın sistemle gerek kalmadı ne yapayım konunun alt referansına bunu mu düşeyim :D
 
DF
Başarılar dilerim.Gelecek vaat ediyor.
 
DF
Wındows uyarlı mı yoksa only lınux mu
 
DF
Xp için wampserver kullanıyorum localde. Efsane güncellemeler yaptım akşama video gelecek :D
 
DF
Projenin tanıtım videosunu çekebildim sonunda :D

Video : 18:00'da yayında!

 
DF
Son düzenleme:
Önerim olmazmı beaa mesela şu bir tablo eklerken normalde benim için sorun olmaz yeni bir view oluşturup o tabloyu çektiririm fakat diğer arkadaşlar için table name i seçtikten sonra istediği sütunları sıralayabilir mesela users çok fazla sütun sayısına sahip belki insanlar bir kısmını görüntülemek isteyecektir.
 
DF
Benim oyun içi log sistemle bu panel müthiş gider arkadaşlar şimdiden rez alın
 
DF
Hatta gel kampanya yapalım senin scripti alana %10 indirim yapayım. Benim scripti alana da sen %10 indirim yap bilmiyorum kaça satıcan gerçi bende bilmiyorum :D Nasıl fikir??
 
DF
Müthiş fikir tam birbirleri için yapılmış
 
DF
Yepyeni log sistemi çok yakında bu script ile birlikte satışa sunulacak.

Teaser : 1873

Sadece 3 satır kod ile kendi log db'nizi oluşturup istediğiniz datayı içerisine ekleyebileceksiniz.
Not : Bu script admin panelden bağımsızdır.
 
DF
8080 portunu açmak ne kadar mantıklı? backend olarak ne kullandınız, 3306 yı riske atmış olabilir misiniz?
http client ile backende erişim sağlamak oyun tarzı yapılarda benim önerdiğim bir sistem değil, ha datalarınızı farklı bir sv de tutuyor ve güvenliğini düzgün bir şekilde sağlıyorsanız remote data ile bağlanılabilir fakat şu aşamada projenizin beni ürküten kısımlarından bir tanesi sql injection, ikincisi essentialmode.db senkronizasyonu 3. sü 80 portu.
Kaldı ki upload, download gibi pluginler ( oyuncuları çekmek için vs) yayımlayacaksanız File injection, RFI, xss gibi açıklara da dikkat etmeniz gerekiyor.

bunun dışında yararlı bir konu, başarılarınızın devamını dilerim.
 
DF
Yapı localde çalışacak şekilde kodlanıyor. Sql portunu dışarıya açmanıza gerek yok. 80 portu tüm web site sunucularında açık olan bir port. Bence local kullanılması daha sağlıklı olacaktır.
 
DF
Yapı localde çalışacak şekilde kodlanıyor. Sql portunu dışarıya açmanıza gerek yok. 80 portu tüm web site sunucularında açık olan bir port. Bence local kullanılması daha sağlıklı olacaktır.
80 portu zafiyet dolu bir port ve udp üzerinde çalışan bir oyun serverinde açılmaması gereken bir port diye düşünüyorum sadece, hele bir de üzerinde script çalıştırmak :(
 
DF
80 portunu açmak zorunda değilsin. Açsan bile 80 portunda script çalışmıyor zaten. php web sayfasını açıyorsun.
 
DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!