Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Rehber Fivem | Temel Bilgiler

MiddleStonks

Üye
FT Kullanıcı
Katılım
3 yıl 11 ay 8 gün
Mesajlar
440
Discord
MiddleStonks#1877
Merhaba, fivem komut dosyalarını veyahut fivem için geliştirici olmak isteyen ve olmaya çabalayan çok insan var. Ve bende faydalı olması için bir kılavuz hazırladım umarım işinize yarar ve sizler için yararlı olur.
--
Fivem veya Lua ya yeni başlayacak arkadaşlar için / ihtiyaç duyacakları temel şeyler var o yüzden '' küçük bir genel bakış '' yapmaya karar verdim. (ve C # programcıları bu bilgiyi C # 'a nasıl uygulayacaklarını zannedersem bilecekler.)
--
Lua'da yeni misiniz veya bazı lua işlevleri hakkında bilgi sahibi mi olmak istiyorsunuz.

Lua komut dosyası oluşturmada yeniyseniz veya bazı ek bilgilere ihtiyacınız varsa, bu bağlantıyı tavsiye edebilirim:
Arama işlevleri veyahut ek bilgi almak için yararlı bir kaynak olduğunu düşünüyorum.
Daha sonra araştırarak / öğrenerek bilgilendirdiğinizden emin olun: burada da bir çok örneği kapsar. Oyuncular, nesneler ile ara yüzünüzü oluştururken, bunu yapmak için bir çok işleve / yerel öğeye ihtiyacınız olacak. Bu işlevler / bu adres de listelenmiştir: , . Elbette, lua ve hatta (oyun) komut dosyası yazmada yeniyseniz, sadece bazı BASİT örnekleri indirip nasıl çalıştıklarını görmeniz, bir şeyleri değiştirmeyi denemeniz ve oyunda nasıl çalıştığını ve sizin için nasıl tepki vereceğini görmeniz şiddetle tavsiye edilir.
--
“Profesyonel İpucu:” FiveM'i (Oyunun kendisi) pencereli modda sol-alt + enter tuşlarına basarak çalıştırabilirsiniz. Daha sonra komut dosyanızı sunucuda yeniden başlattığınızda, tüm oyunu yeniden başlatmaya gerek kalmadan anında yeniden test edebilirsiniz.
DİKKAT DİKKAT!
Daha gelişmiş bir hale geldiğinizde ve kaynakları eklerken / değiştirirken veya hatta araçlar gibi akış halindeyken betiğinizi yeniden başlatırken beklendiği gibi çalışmayabilir veya hatta bir çökmeye neden olabilir (istemci tarafında). Her ne kadar bu (şimdilik) ayrıntılı açıklamanın bir yolu olsa da ve yeni başladığınızda ve yolunuzu bulduğunuzda bununla ilgili hiçbir sorununuz olmamalıdır.(Geri kalanını anlamadan bu şeylerle 'uğraşmaya' başlamak için kesinlikle doğru zaman olmadığından.)
--

Ped ve Oynatıcı Animasyonları: Animasyonlar (veya animasyon senaryoları) etkileşimleri, pedleri ve
dünyayı daha "hayat gibi" bir hale getirmek için kesinlikle çok önemlidir ve hatta orijinal oyunla "neredeyse kusursuz" bir şekilde harmanlanmasını sağlayabilir.
Ped'leri (veya oynatıcıyı) canlandırmanın en yaygın iki yoluTaskStartScenarioAtPosition ve TaskPlayAnim'dir (her ikisi de yukarıda belirtildiği gibi FiveM Native web sitesinde belgelenmiştir). Senaryolar için bu bağlantıyı referans olarak kullanabilirsiniz: VPN ile giriş yapınız ve TaskPlayAnim için kullanabilirsiniz .
--

Fivem'de yeni başlayacak / devam eden arkadaşlar için güzel bir kılavuz olduğunu düşünüyorum.
 
DF
Yeni başlayanlar için ufak bir rehber olmuş, devamını bekliyoruz.
 
DF
Başarılı bir konu olmuş, ellerine sağlık.
 
DF
Ellerine sağlık,
Gayet yararlı.​
 
DF
Ellerine sağlık oldukça başarılı bir rehber olmuş, birçok kişiye yardımcı olucağını düşünüyorum.
 
DF
Güzel bir konu olmuş teşekkürler​
 
DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!